Paikalliskamppailusta piristystä porilaisille?

LIIGA / Ennakko
Jyrki Aholla riittää pähkäiltävää Ässien pelaamisen kanssa.
Ässät ja Lukko kohtaavat jo kuudetta kertaa tällä kaudella. Porilaiset ovat olleet aavistuksen niskan päällä paikalliskamppailuissa, mutta tämän hetken vireessään Ässillä on täysi työ yltää voittoon.

Porilaisten vuosi 2018 on ollut toistaiseksi kaikkea muuta kuin iloista marssia kohti pudotuspelejä. Siinä missä moni muu kohentaa peliään, on Ässien vastaava ottanut askeleita taaksepäin.

Tammikuu alkoi vielä taisteluvoitolla HPK:n vieraana, mutta tuota ottelua on seurannut neljä varsinaisen peliajan tappiota. Loukkaantumissumasta kärsivä pataryhmä on noista otteluista toki hävinnyt kolmasti vain yhden maalin erolla, mutta tappio on tappio.

Väliin mahtui lisäksi tiistain ottelu, jossa Kärpät saapui Poriin, teki lähestulkoon mitä lystäsi, ja lähti 5−0-voitto taskussa kotimatkalle.

Illan vierailijajoukkue Lukko on puolestaan parantanut otteitaan. Marras-joulukuun taitteessa raumalaiset kärsivät useita tappioita, mutta viime aikoina pisteitä on ropissut laariin jälleen tasaiseen tahtiin.

Viime otteluissa Lukko on onnistunut pitämään päästettyjen maalien määrän alhaisena, mistä iso kiitos maalivahti Kaapo Kähkösen hyvälle vireelle.

Paikallispeli tarjoaa piristysruiskeen?

Ässät on esiintynyt kotikaukalossaan paikoin aneemisesti ja porilaisfanien mieliin on painunut jo kaksi murskatappiota lyhyen ajan sisään. Aneemisuus on viimeinen asia, mitä Ässiltä odottaa näkevänsä lauantaina, kun kyseessä on paikalliskamppailu.

Ihmeitä ei hetkessä tapahdu, mutta voitto Lukosta voisi tuoda Ässille tarvittavaa virtaa ja uskoa voittamisen suhteen. Ei olisi pahitteeksi, että Ässät onnistuisi avausmaalin teossa, sillä otteluiden alut ovat olleet viime aikoina padalle myrkkyä.

Raumalaiset ovat saaneet viime otteluissa onnistumisia erittäin laajalla rintamalla, mikä on aina hyväksi. Tuoreimmista hankinnoista Teemu Ramstedt ja Chris VandeVelde ovat täyttäneet paikkansa.

Lukko on lauantaimittelön hienoinen ennakkosuosikki, mutta leijailuun ei ole varaa. Vaikka Ässillä on sairastupa täynnä pelureita, on joukkueessa yhä mukavasti potentiaalista ratkaisuvoimaa.

Seuraa Heitä

Toni Suuronen #15 | KooKoo

Laitahyökkääjä

22-vuotias Suuronen ei ole toistaiseksi urallaan juuri tehopisteillä juhlinut, mutta nykyisellä tahdilla viime kaudella tehty piste-ennätys menee helposti rikki. Suuronen on tehnyt tällä kaudella neljä maalia, joista kolme kuluvan tammikuun otteluissa.

Tommi Taimi #33 | Ässät

Oikea puolustaja

Hiljattain Ässiin liittynyt porilainen on ehtinyt nyt pelata Ässissä kolme ottelua. Yksi syöttöpiste on plakkarissa, mutta virheitä on sattunut liikaa. Parhaaseen pelituntumaan pääseminen vienee Taimelta hetken, mutta nykyisessä tilanteessa Ässät tarvitsee Taimelta parempia otteita nyt eikä myöhemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lukko parempi Satakunnan mittelössä
Lukko ja Ässät lähtevät Satakunnan paikalliseen hyvin erilaisista asetelmista. Ässillä on loukkaantumishuolia ja sen vuoksi viime pelit ovat olleetkin tappiollisia. Lukko on pystynyt puolestaan ottamaan voittoja ja parhaimmillaan pelannutkin hyvin, mutta suoritusten taso on heilahdellut. Lukko hallitsee kiekkoa ja sen kärkipelaajat upottavat paikalliskamppailun voittoon tarvittavat osumat Ässien lyödessä päätä raumalaisalakertaan.
0 1
2 3