Keskikastin taistelu kiihtyy, Ässät ja KalPa hakevat kautensa suuntaa

LIIGA / Ennakko
Raumalla ei ollut aihetta juhlaan, mutta miten käy Satakunnan-kiertueen jälkimmäisessä osassa?
Kuva © Antti Tyni
Kliseinen kuuden pisteen ottelu ei voisi olla enempää totta kuin Porin torstai-illan ottelussa. Ässien ja KalPan välillä on vain yksi piste, ja keskikasti on muutenkin äärimmäisen tasainen.

Liiga-kaudella on tässä vaiheessa lähes jokaisella joukkueella takanaan noin 40 peliä. Keskikastin tasaisuuden tähden taistelu kuuden parhaan sijoituksesta tai vastaavasti pudotuspeleihin pääsystä on käynnistynyt täydellä tehollaan.

Ässien kolmen kotipelin viikon keskimmäiseen näytökseen saapuu sopivasti vieraaksi Kuopion KalPa, joka on pari sijoitusta mutta vain yhden sarjapisteen verran alempana taulukossa.

Kolmen pelin summan ensimmäinen osa menikin porilaisilta täysin penkin alle. Päävalmentaja Jyrki Aho kertoo odottavansa suojateiltaan ennen kaikkea tekoja kentällä, pelkät puheet eivät enää auta.

− Kärpät-pelissä kuitenkin näkyi parempaa suorittamista päätöserässä verrattuna aiempiin murskatappioihin. Loukkaantumiset ja muutokset kokoonpanossa ovat tekosyitä, niiden taakse ei voi mennä, analysoi Aho.

Oljenkorsi on ohut, mutta sen varaan voi silti rakentaa.

Kärpät ratkaisi tiistain pelin hieman alle 30 minuutissa, mutta kotijoukkue ei lopettanut pelaamista kokonaan. 0−5-tuloksen jälkeen se on toki laiha lohtu. Jos kaksi muutakin viikon ottelua päättyy Padan murskajaisiin, alkaa kuuden parhaan viiva karata porilaisilta sarjataulukossa.

Kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa kumpikin on napannut kolmen pisteen kotivoiton. Ässien loukkaantumissuma ja yleinen alakulo tarjoaa KalPalle mainion mahdollisuuden tämän perinteen murtamiseen.

KalPan Rauman-visiitti ei sujunut suunnitelmien mukaan, vaikka tuloksena oli suhteellisen tasainen 4−2-kotivoitto. Lukko kuitenkin pääsi jo 4−0-johtoon, eikä kuopiolaisnippu pystynyt enää sieltä pisteille kirimään.

Kuten Ässien, myös KalPan tuloskunto on vaihdellut voimakkaasti. Välillä sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva JYP kaatuu selvästi, ja heti perään voi KalPalla olla hankalaa Liigan häntäpäähän valahtaneen joukkueen kanssa.

Torstaina nähdään ottelu, jossa on valtavasti panosta. Voittajalle on luvassa ainakin hetken helpotusta ahdinkoon ja jotain, minkä päälle rakentaa omaa peliään otteluruuhkan keskellä.

Seuraa Heitä

Tuomas Huhtanen #29 | Ässät

Laitahyökkääjä

Lyhyellä koeajalla Ässiin palannut Huhtanen jatkoi käytännössä siitä, mihin hän jäi kauden 2014-15 päätteeksi. Pelaajisto on suurimmaksi osaksi vaihtunut, mutta kotikaukalon tavat tulivat tiistaina nopeasti tutuiksi.

Kai Kantola #81 | KalPa

Hyökkääjä

Räväkkäotteinen Kantola hämmentää vastustajien tunnelmia maalinedustalla ja iskee tehoja siinä sivussa. Luistelussa on vauhtia, ja päämäärä on yleensä kohti maalia. Osuuko Ässien verkkoon?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KalPa nappaa pisteet Porista
Ässät kärsii tällä hetkellä loukkaantumissumasta ja se näkyy tuloksissa, sillä Ässät on edellisistä kuudesta ottelusta hävinnyt viisi. KalPakin on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, mutta sen peliesitykset ovat olleet kuitenkin hyviä. Joukkueen vahva luistelu tuottaa varmasti siipirikolle porilaisjoukkueelle päänvaivaa ja vahva puolustuspelaaminen tylsyttää Ässien repaleista hyökkäyskalustoa entisestään. Porilaisryhmä ei kykene rikkonaisella kokoonpanolla pitämään KalPaa kurissa, vaan kuopiolaisryhmä palaa voittokantaan, vaikka mitään murskalukemia tuskin nähdäänkään.
1 2
3 4