Ranskalainen porilaisilla mausteilla − myös tulevat tähdet estradilla

LIIGA / Ennakko
Charles Bertrandin alkukausi on ollut onnistunut.
Ässät ja Kärpät ovat viime kausina tarjonneet vahvaa viihdettä Isomäki Areenan yleisölle. Tällä kerralla kapellimestarin elkeitä hamuavat maalien makuun päässyt Charles Bertrand sekä pelikiellostaan palaava Antoine Laganière. Paikalla ovat myös superlupaukset Jesperi Kotkaniemi sekä Rasmus Kupari.

Sinnikäs taistelija, periksiantamaton uurastaja kuitenkin vähillä tehoilla. Pitkään Liigassa pelanneen Charles Bertrandin viime kauteen Porin Ässien riveissä tämä kuvaus sopi täydellisesti. Laukauksia sateli kohti vastustajan maalia, mutta kiekot eivät menneet verkon perille asti.

Joskus maisemanvaihto muuttaa kaiken, ja tällä kerralla siirto Oulun Kärppiin on mahdollistanut Bertrandille uuden alun. Kuluvalla kaudella jäällä luistelee juuri se ranskalaishyökkääjä, joka on totuttu näkemään. Ahne maalintekijä, joka luo alati uhkaa vastustajan puolustukselle.

Kärpät porskuttaa kymmenen pelin jälkeen sarjanelosena, eivätkä Bertrandin yksitoista (7+4) tehopistettä ole siinä täysin sivuosassa. Bertrand on tällä hetkellä pistepörssissä kolmantena.

Ässien kohdalla päähuomio kiinnittyy Antoine Laganièren paluuseen tositoimiin. Kolmen ottelun pelikielto on kärsitty, ja tehojen makuun päässyt kanadalaishyökkääjä on tervetullut vahvistus poissaolojen runtelemaan patanippuun.

Kuulumisia joukkueiden tehopelaajat pystyvät ainakin vaihtamaan sujuvasti, sillä Laganière on kotoisin Kanadan ranskankielisiltä alueilta.

Yksi illan mielenkiintoisimmista kohtaamisista nähdään kahden erittäin lupaavan nuoren pelaajan välillä, kun Ässien Jesperi Kotkaniemi ja Kärppien Rasmus Kupari antavat näyttöjä osaamisestaan.

− Molemmat pelaajat ovat luisteluvoimaisia ja ratkaisuvalmiita. Lisäksi molempien pelaajien peliäly on kovalla tasolla ja he pelaavat jokaisen vaihdon täysillä. Poikien kehityksessä vain taivas on rajana, kertoo Dallas Starsin pelaajakartoituksen johtaja ja Ässien pelaajakoordinaattori Kari Takko.

Kärppien sairastuvalla on ollut ruuhkaa varsinkin hyökkääjien osalta, ja apuun haettiinkin Ison-Britannian pääsarjassa alkukaudella kiekkoillut Juha Koivisto.

Kärpät onnistui viime viikolla nappaamaan voitot molemmista kotiotteluistaan. SaiPa kaatui selvänumeroisesti, mutta Ilves kukistui vasta Miska Humalojan maalilla 31 sekuntia ennen päätössummeria.

Humaloja onkin Bertrandin ohella yksi oululaisonnistujista, sillä hänen vielä lyhyehköllä Liiga-urallaan kaksi edellistä kautta tuottivat molemmat neljä osumaa. Tällä kaudella sama määrä vaati enää kymmenen ottelua.

Laganièren, Simon Suorannan ja Jussi Makkosen puuttuessa porilaisten kokoonpanosta on Sami Lähteenmäki iskenyt kiekkoja verkkoon tehokkaasti. Poriin palannut laitahyökkääjä iski KooKoo-voitossa hattutempun, ja kaikkiaan onnistumisia on kasassa Bertrandin tapaan seitsemän maalin verran.

Seuraa Heitä

Ville Korhonen #11 | Ässät

Laitahyökkääjä

On viime otteluissa päässyt maalipaikoille, mutta tulos on jäänyt puuttumaan. Onnistuuko viimeistely hyvävireistä oululaisjoukkuetta vastaan?

Juha Koivisto #12 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Saapuu paikkaamaan poissaolojen runtelemaa Kärpät-hyökkäystä. Iskeekö Porissa hattutempun, kuten joskus HPK-paidassa onnistui tekemään?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Porissa isketään maaleja
Kärpät on iskenyt tällä kaudella jo useaan otteeseen reilusti maaleja. Oululaisten hyökkäyksessä löytyy laajuutta neljään ketjuun, eikä puolustus kalpene hyökkäyksen rinnalla. Ässien runko ei ole yhtä laaja, mutta kärkimiehistä erityisesti Sami Lähteenmäki, Jesperi Kotkaniemi sekä pelikieltonsa jälkeen kentälle palaava Antoine Laganiere pystyvät rokottamaan vastustajien virheistä.
3 4
4 5