Kautta aikojen nuorin metsästää peliaikaa Liigassa − Kärjen poissaolo Ässien huolena

LIIGA / Ennakko
Kärjen syöttöjä joudutaan Porissa odottamaan yli kuukauden ajan.
Kuva © Mikko Ruohola - mikko@ruohola.org
Ässät saa ensimmäistä kertaa vieraakseen Mikkelin Jukurit, joten ottelussa tehdään joka tapauksessa historiaa. Mahdollista on myös Jesse Joensuun ennätyksen rikkoutuminen, mikäli Mikko Kokkonen nähdään jäällä.

Jukurit porskuttaa eteenpäin Liiga-historiansa ensimmäisessä voittoputkessa, kun taas Ässät on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Sarjanousija näytti heti kättelyssä, että se ei tullut pyytämään anteeksi olemassaoloaan vaan tasaväkisesti taistelemaan sarjapisteistä.

Edelliset ottelut

Kuten nousijajoukkueelle sopii, Jukurit on ollut vahva kotikentällään. KalPa ja Lukko kävivät uudessa matkakohteessaan ilman merkittävää tulosta. Jukurien kokenut kaarti on ottanut vastuuta odotetusti, ja Lukkoa vastaan puolustaja Marko Kauppinen iski tarvittavat tehot.

Ässät on kotikentällään napannut kaksi jatkoaikavoittoa Simon Suorannan maaleilla, mutta vieraspelaaminen on ollut tuskaista tervanjuontia. Porilaiset kävivät Kuopiossa ja Oulussa toteamassa, että kotijoukkueen puolustuspää kestää. Vain Juho Tommila osui maalipuiden väliin tuon matkan aikana, joten pistesaalis jäi puuttumaan.

Historiantekoa ja kärkipään kolhu

Päivä päivältä lähenee hetki, jolloin vuonna 2001 syntynyt Mikko Kokkonen saa ensimmäisen mahdollisuutensa puolustaa Liiga-tasolla. Jukurit teki lupauksensa kanssa kolmivuotisen sopimuksen, ja debyytti kuuluu tulokasseuran suunnitelmiin.

Pori olisi siitä looginen paikka uudelle sarjaennätykselle, että tähän asti nuorimpana Liigassa on debytoinut juuri ässäkasvatti Jesse Joensuu.

Kotijoukkueen tiistai-iltaa synkentää yhden avainpelaajan loukkaantuminen. Leikkauksesta pelikuntoon toipunut Jarno Kärki jätti perjantaina Kuopiossa pelin kesken, ja poissaolon pituudeksi arvioidaan kuudesta kahdeksaan viikkoa.

Porilaishyökkääjän kolhu sekoittaa hieman Jyrki Ahon pakkaa, sillä ylivoimalla seuran oma kasvatti oli tehokkaalla pelipäällä.

Henkinen puoli tärkeässä roolissa

Suomalaisessa jääkiekkoilussa on vuosien ajan totuttu lähtemään otteluihin altavastaajan asemassa. Jukurit on heti alkukaudella näyttänyt, että ennakkoluulottomuus on voimavara, ja pisteitä on ropissut mukavaan tahtiin.

Ässien vahvuus taas on ollut kotikaukalon tiivis puolustuspeli. Aho ja mikkeliläiskäskija Risto Dufva tuntevat hyvin toisensa, ja harjoituskaudella Ässät vei pelin nimiinsä niukoilla jalkapallolukemilla.

Tällä kerralla Jukureilla on takana kaksi voittoa, joten altavastaajan asemakaan ei ole kokeneiden pelaajien turvin niin itsestäänselvä.

Seuraa Heitä

Jere Seppälä #16 |

Puolustaja

Vieraspeleissä Seppälällä oli hieman vaikeuksia, mutta kokonaisuutena Bluesista Ässiin siirtynyt puolustaja on ollut joukkueensa pirteimpiä onnistujia. Tiistaina tarvitaan jälleen voittavia suorituksia.

Marko Kauppinen #10 |

Puolustaja

Pitkän uran pelannut Kauppinen muistetaan Porissa jo kevään 2006 pudotuspeleistä. Kymmenen vuotta myöhemmin konkari on edelleen mahdollinen pistenikkari Jukureiden ensimmäisessä Porin-pelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Viikinkilaiva kotimatkalle ilman voittoa
Mikkelin Jukurit pelaa tiistaina ensimmäisen vierasottelun vahvasti kotona esiintyneen Porin Ässien vieraana. Kumpikaan joukkue ei juhli paperilla, mutta Isomäen hurmos kantaa Ässät vähintään jatkoaikavoittoon. Charles Bertrand onnistuu viimein myös maalien muodossa.
3 4
2 3