Avausmaalin metsästystä länsirannikolla

LIIGA / Ennakko
Muun muassa Teemu Tallbergilta ja Henrik Koivistolta odotetaan tehoja.
Kuva © Timo Savela
Ässät on voittanut kaksi ensimmäistä peliään, kun taas Jukureilta puuttuu vielä tehty maali tämän kauden runkosarjassa. Risto Dufvan miehistö janoaa menestystä länsirannikon peleissään.

Jukurit näytti viime kaudella, että altavastaajana pystyy yllättämään positiivisesti. Mikkeliläiset raivasivat tiensä lopulta pudotuspeliviivan tuntumaan. Kuluva kausi on alkanut aavistuksen verran murheellisimmissa merkeissä, sillä Jukurit hävisi kaksi ensimmäistä peliään 0−3-lukemin.

Vaikka kausi on vasta alkumetreillään, vapauttaisi avausmaali mahdollisimman pian joukkueen tunnelmia. Viime kaudella Ässät ja Jukurit iskivät molemmat 128 maalia runkosarjan aikana, joten potentiaalia onnistumisille on mikkeliläisten riveissä.

Jukureiden leirissä katseet on helppo kääntää kohti joukkueen kakkosketjua, jonka jokainen jäsen oli tärkeä palanen viime kauden kelpo suorituksessa. Vahvimman tasonnoston teki ketjun sentteri Henrik Koivisto, joka tuplasi henkilökohtaisen piste-ennätyksensä.

Jos harva odotti Jukureiden maalitonta putkea tulevaksi, ei harjoituskauden perusteella ollut havaittavissa Ässienkään kahdeksaa maalia kahteen peliin. Harjoituskaudella kun tehtyjen maalien keskiarvo oli noin kaksi per ottelu. Ässien osalta on ollut suotuisaa sekin, että onnistumisten makuun ovat päässeet kaikki ulkomaalaisvahvistukset, joten varsinaista painolastia ei ehtinyt muodostua harteille.

Jukureiden maalilla on Sami Rajaniemi urakoinut molemmat ottelut, kun taas Ässien leirissä sekä Andreas Bernard että Henri Kiviaho avasivat tämän kauden voittotilinsä.

Avausviikonloppuna Jukureiden vahvuudesta puuttuivat maalivahti Juhana Aho ja puolustaja Keni Karalahti. Patapaidoilla puolestaan hyökkääjä Jussi Makkonen on ollut sivussa alkukauden, samoin puolustaja Aleksi Mäkelä. Lisäksi hyökkääjän roolia harjoituskaudella kokeilemaan päässyt Juuso Walli on ollut kokoonpanon ulkopuolella.

Erikoista

Näiden joukkueiden lyhyestä keskinäisestä liigahistoriasta löytyy mielenkiintoisia yksityiskohtia. Kummatkin joukkueet voittivat viime kaudella vierasottelunsa, eikä yksikään neljästä kohtaamisesta mennyt jatkoajalle asti.

Seuraa Heitä

Sami Lähteenmäki #41 | Ässät

Vasen laitahyökkääjä

Lukosta takaisin Ässiin siirtynyt Lähteenmäki on aloittanut kautensa räväkästi. Kolmosketjun yhteistyö on sujunut moitteetta, ja Lähteenmäki on napauttanut maalin kauden molemmissa peleissään. Jatkuuko vire myös Jukurit-ottelussa?

Zach Budish #18 | TPS

Oikea laitahyökkääjä

Täydet 60 ottelua viime kaudella tuottivat tehot 15+23. Onko se Budish, joka heiluttaa tällä kaudella ensimmäisen kerran maaliverkkoja Jukureille suosiollisesti?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ässät vie, Jukurit pois nollakerhosta
Jukureiden kauden alku on ollut murheellinen. Kahden pelatun ottelun jälkeen tehtyjen maalisarake näyttää edelleen nollaa. Puolustussuuntaan romahduksia ei ole tullut, mutta silti Ässät on lähtökohtaisesti selvästi edellä. Ässät keräsi ensimmäisestä kahdesta ottelusta täyden pistepotin ja kotikehässään joukkue haluaa pitää orastavan voittoputkensa käynnissä. Materiaalin tuoman edun turvin porilaiset nappaavat voiton tiukassa ottelussa.
3 4
1 2