Ilveksen karavaani kohti kymppipaikkaa jatkuu − Ässät saa apuja sairastuvalta

LIIGA / Ennakko
Sami Sandellilta odotetaan jälleen vahvaa pelaamista Porissa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org
Liigan sarjaohjelma sallii viimeisten pudotuspelipaikkojen ratkeavan pitkälti jo keskinäisissä otteluissa. Ilvekselle kelpaa vain voitto, kun taas Ässät hakee tappioputkensa katkaisua.

Päävalmentajavaihdoksen jälkeen Porin Ässät piristyi noin kahden pelin ajaksi. Sen jälkeen patapaidat ovat jälleen ajautuneet tappioputkeen, tällä kerralla jo kuluvan kauden ratkaisevimmalla hetkellä.

Jyrki Ahon tilalle tulleen Mikael Kotkaniemen alkutaival ei ole ollut helppo, eikä viisi pistettä kuudesta pelistä ole millään mittarilla riittävä saldo.

Porilaisjoukkuetta kiusannut loukkaantumiskierre helpottaa lauantain elintärkeään peliin, mutta ei kokonaan katkea. Sakari Salminen, Philip McRae ja Jouka Juhola palaavat kokoonpanoon, mutta uutena jäsenenä poissaolijoihin liittyy Matti Kuparinen.

Peli on Ässille hyvin selvä. Mikäli päävastustaja vie kaikki sarjapisteet mukanaan, kausi saattaa hyvinkin ratketa, vaikka kymmenen peliä on vielä jäljellä. Horjuva itseluottamus ei kestä rajatonta määrää kiusallisia pettymyksiä, joista tuorein esimerkki on torstain tappio Kärpille kolmen maalin johtoasemasta.

Sairastuvan vahvistukset joutuvat kovaan paikkaan, sillä tauosta huolimatta heidän täytyisi ratkaisevasti auttaa joukkuettaan voittamaan.

Ilves taistelee epätasaisuutta vastaan

Tampereen Ilves on noussut mukaan pudotuspelitaisteluun suhteellisen pitkältä takamatkalta. Tamperelaisnippu ei ole viime aikoina seilannut yhtä raskaassa tappioputkessa kuin Ässät, mutta syyskauden suvantovaiheet ja epätasaiset suoritukset aiheuttivat sen, että kymmenes sija näytti jo menetetyltä. Sitkeys on kuitenkin palkittu, ja niin Ässät kuin Pelicanskin saavat vielä tosissaan taistella Ilveksen ja HPK:n kanssa.

Kotijoukkue pääsee lauantain peliin lievän lepoedun saattelemana, sillä Ilves väänsi pisteistä pidemmän kaavan mukaan perjantain paikallispelissä. Vaikka matkaan tarttui kauden ensimmäinen sarjapiste Tapparalta, enemmän oli Karri Kiven valmentamalle ryhmälle tarjolla. Tappion lisäksi Ilvestä saattaa kuormittaa Tapio Laakson tilanne, sillä kokenut hyökkääjä oli sivussa lähes koko kolmannen erän.

Otteluja on Ässät-pelin jälkeen jäljellä enää yhdeksän, mutta voittoputkella Ilveksen ihme on yhä mahdollinen.

Erikoista

Ässien ja Ilveksen päävalmentajat olivat samassa valmennusryhmässä voittamassa Suomen mestaruutta keväällä 2013. Tämä on heidän ensimmäinen kohtaamisensa päävastuussa.

Seuraa Heitä

Sakari Salminen #23 | Ässät

Laitahyökkääjä

On Salminen kovissa paikoissa ollut niin Ässien matkassa kuin muuallakin, mutta silti lauantaipeli on tärkeimpiä vähään aikaan. Salmisen täytyy olla isossa roolissa kauden viidennessä pelissään.

Arttu Ruotsalainen #22 | Ilves

Hyökkääjä

Kärppien kasvatti jäi Porin-vuosinaan aika pieneen rooliin. Maisemanvaihto Tampereelle on ollut toimiva, ja seuraava tehopiste tuplaa hänen yhden kauden ennätyksensä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ässät piristyy vihdoin
Pahassa alamäessä tarponut Ässät saa vieraakseen Ilveksen. Ässien esityksissä on ollut hetkellisiä piristymisiä, mutta jänne ei ole kantanut koko 60-minuuttista. Kotkaniemen kädenjälki alkaa hiljalleen näkyä, mikä parantaa pelillistä ilmettä. Erityisesti piristynyt hyökkäyspelaaminen kaataa Ilveksen. Tamperelaisten kiekollinen varmuus paineen alla ei riitä.
3 4
0 1