Ajaton klassikko ratkaisee kotiedun − HIFK:lla pitkä tappioputki Porissa

LIIGA / Ennakko
Joskus korkea polviasento on tarpeen.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Yksi Liigan seuratuimmista ottelupareista kohtaa toisensa runkosarjan päätöskierroksella. HIFK voi vielä nousta sarjan neljänneksi, kun taas Ässät kamppailee kahdeksannesta sijasta.

Yksi Liigan klassikkopeleistä on Ässien ja HIFK:n kohtaaminen.

Näissä otteluissa on nähty lähes kaikkea, mitä voi kiekkopeliltä toivoa, ja Porin-pelit ovat olleet myös suhteellisen tasaisia. HIFK:n edellinen vierasvoitto Ässistä tuli 28.10.2014 1−5-lukemin, mutta sen jälkeen seitsemän peliä on menty maksimissaan kahden maalin erolla. Sekin on toteutunut vain kahdesti.

Seitsemän useimmiten vain maalin peliä ovat kääntyneet Ässien eduksi, joten porilaistaustaisen Ari-Pekka Selinin luotsaama HIFK lähtee tämän hetken vireestään huolimatta lievänä altavastaajana lauantain peliin.

Runkosarjan päätöskamppailu voi joskus olla mahdollisuus lepuuttaa pelaajia, toisinaan taas panos on kaikella tavalla karannut käsistä ennen viimeistä ottelua. Lauantaina kaikki on toisin.

HIFK:lla on teoreettinen mahdollisuus nousta sijalle neljä ja varmistaa näin kotietu lähiviikkoina alkavissa puolivälierissä. Tämä tosin vaatii apuja muualta, sillä tässä visiossa helsinkiläisten on pakko ottaa kolme pistettä ja JYPin on pakko hävitä pisteittä pahasti vajaamiehiselle KooKoolle.

Oljenkorsi on ohut, mutta vielä olemassa.

Lämpimän kevään valmisteluja

Vierasjoukkueen vahvin työnäyte tuloskunnosta on Kärppien jättäminen pisteittä kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Huolimatta oululaisten jo varmistuneesta runkosarjavoitosta peräkkäiset onnistumiset takaavat sen, että HIFK pystyy mittaamaan tehojaan jo kevään pelien kynnyksellä.

Kärpät-pelit tosin aiheuttivat ongelmiakin. Yksi HIFK:n hyökkäyksen tärkeimmistä palasista, Juhani Tyrväinen, joutui kuuden ottelun pelikieltoon kuumaverisen kamppailun jälkeen.

Tunnetila on ollut kohdallaan ja ehkä vähän ylilatauksen puolella myös Ässien otteissa. Kolmen peräkkäisen voiton putki päättyi torstaina Jyväskylässä, ja karnevaali oli käynnissä jo pudotuspelien tyyliin.

Latausongelmia tuskin on lauantainakaan, sillä HIFK:n vierailut Porissa ovat olleet jo pitkään viihdyttävää katsottavaa. Ässien osalta panosta riittää pudotuspelien ensimmäisen kierroksen lähtökohdissa, sillä vasta päätöskierros määrittelee kokonaisuudessaan runkosarjan sijat kahdeksasta kymmeneen.

Voitolla millä tahansa tavalla varmistuu vähintään sija yhdeksän, ja suoralla voitolla Ässät on kahdeksas riippumatta muiden otteluiden tuloksista.

Kaikki muu jää auki, joten mielenkiinto säilyy loppuun asti.

Seuraa Heitä

Maksim Matushkin #43 | Metallurg Mg

Puolustaja

Kaikkiaan neljä puolustajaa on saavuttanut 39 tehopistettä tähän mennessä. Matushkin oli pelata itsensä jo ulos, mutta Juha-Pekka Hytösen mailan lahjoittaminen jyväskyläläiskatsojalle ei edennyt Liigan kurinpitoon asti.

Erik Thorell #86 | HIFK

Laitahyökkääjä

Thorell ratkaisi TPS-ottelun voiton jatkoajalla. Liukasliikkeinen ruotsalaishyökkääjä on vakuuttavassa vireessä kevään tärkeimpien ottelujen lähestyessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Porissa kamppaillaan tasaisesti
Molemmilla joukkueilla ottelussa on panoksena kotietu: HIFK:lla puolivälieriin, Ässillä ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Molemmat joukkueet ovat esiintyneet viime kierroksilla vahvasti ja kovat panokset lisäävät varmasti taisteluintoa. Porilaisryhmä on kotikaukalossaan ollut erityisen vahva, sillä viimeiset neljä kotiottelua ovat päättyneet patapaitojen voittoon. HIFK:nkin vierasotteet ovat parantuneet huomattavasti kauden edetessä, minkä ovat viime aikoina saaneet kärkijoukkueista huomata muun muassa Kärpät ja TPS. Isomäen lauantai-illassa arvokkaista pisteistä kamppaillaan tiukasti ja voittajan ratkaisemiseen voidaan hyvinkin tarvita jatkoaikaa.
3 4
2 3