KalPa niisti kolme pistettä JYPiltä ja vankisti asemaansa sarjataulukossa ennen pudotuspelejä

LIIGA / Kuvakooste
KalPa ja JYP kävivät tasaisen väännön Niiralan Montussa kauden ennätysyleisön edessä. KalPa otti täydet kolme pistettä ja vankisti asemaansa kuudennesta sijasta ja suorasta pudotuspelipaikasta.
Kuva © Antti Tyni
KalPan maskotti Ruusteri loi tunnelmaa jäällä ennen ottelun alkua.
Tunnetta ja vääntöä riitti alusta asti.
Alexandre Texier yritti nuoresta iästään huolimatta vanhanaikaista. Olkinuora piti kulman kiinni.
JYP tasoitti ottelun lukemiin 1-1:een Antti Suomelan ohjaamalla maalilla.
Maalintekijä Suomela ja hillitty riemu.
KalPan kannattajien suosioksi noussut puolustaja Mathew Maione huudatti kotiyleisöä viemällä KalPan jälleen johtoon.
JYPin kokenut sentteri Jarkko Immonen esittely syöttelyn mallia laittamalla millin tarkan lätyn Jani Tuppuraiselle. Juuso Riikola makasi voimattomana Immosen syöttötaitojen edessä.
Jani Tuppurainen ei Immosen syöttöä tuhrinut, vaan laittoi kiekon varmasti maaliin tuoden JYPin jälleen tasoihin. Tilanne ensimmäisen erän jälkeen 2-2.
Joonas Nättinen iski toisen erän ainoan maalin kultakypärä Antti Suomelan nappisyötöstä.
Eetu Luostarinen pelasi jälleen ennakkoluulotonta peliään. Tästä tilanteesta Luostarinen palkittiin kahden minuutin jäähylle maalivahdin estämisestä.
Kolmannen erän puolessa välissä KalPan kapteeni Tommi Jokinen onnistui pistämään kiekon JYPin verkkoon.
Jokisen maalia tarkisteltiin pitkään videolta, vaikka yleisössäkin tiedettiin, että maalihan se on. Ja niin oli myös videotarkistuksen jälkeen.
Alexandre Texier oli tänään mukana hyvässä ja pahassa.
Viimeinen Texierin tempaus oli kuitenkin hyvä miehen viimeistellessä KalPan voittomaalin vajaa neljä minuuttia ennen ottelun loppua.
Kauden ennätysyleisö sai rahoilleen vastinetta ja KalPa kiitti yleisöä kolmen pisteen voitolla.