TBL - MTL 2.00
NYI - EDM 2.00
WPG - OTT 2.00
ARI - TOR 2.00
CAR - DAL 3.00
CHI - CBJ 3.30
VGK - NSH 5.00
SJS - VAN 5.00
LAK - BOS 5.30
PIT - NYR 19.30
MIN - STL 22.00
Mielipide

Ylilyöntejä CHL-kaukalossa ja studiossa - tilatkaa Leijonien joukkueenjohtajalle kylmäkalle myssyyn

CHL, MAAJOUKKUE / Kolumni
Sunnuntain CHL-koitos JYPin ja Banska Bystrican välillä ratkesi jo toisessa erässä, mutta jälkiselvityksissä riittää mietittävää vielä alkavalla viikollakin - niin kurinpidossa kuin studiossa.

Kahdesta HC Pilsen -tappiosta sisuuntunut JYP heräsi kotonaan Banska Bystricaa vastaan henkiin ja pyyhkäisi selkeästi heikomman slovakialaisvastustajansa kumoon sunnuntaina lukemin 6-0. JYP otti voitollaan askeleen lähemmäs jatkopaikkaa, kun taas kaksi kertaa Pilsenin kohtaava Banska Bystrica on tällä tahdilla matkalla jumboksi.

Pelin ikävä sivujuonne oli ajoittain jääkiekossa nähty epäurheilijamainen varjopuoli − sikailu pelin jo ratkettua. Kertaalleen kymmenen minuutin käytösrangaistuksen istunut, senkin aikana uhitellut Benjamin Marshall ajoi kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä täysin turhaan Markus Jokista päähän.

Selkeämpää esimerkkiä erityisen pitkälle pelikiellolle on hyvin vaikea löytää.

Seurauksena oli aivovamma, ja Jokinen talutettiin kaukalosta jalat pettäen toipumaan. Marshallille seurasi tilanteesta lopulta suihkukomennus.

CHL:n kurinpitoelimellä ja sen päälliköllä Lyle Seitzillä on tulevalla viikolla kova näytönpaikka. Kurinpidon periaatteiden mukaisesti CHL suhtautuu hyvin vakavasti etenkin päähän kohdistuviin taklauksiin. Selkeämpää esimerkkiä erityisen pitkälle pelikiellolle on hyvin vaikea löytää.

Yhdysvaltalainen puolustaja tutustukoon vaikka nykyisen pelikaupunkinsa alueella olevaan loistavaan laskettelukeskukseen, kun pelaajien terveys ja vastustajan kunnioittaminen ajassa 58.00 ei ansaitse häneltä suurempaa panosta. Häpeällinen teko.

Oma lukunsa iltaan oli studiossa ottelua kommentoineen Mika Kortelaisen  tuohtuminen studiossa. Leijonien joukkueenjohtaja esitteli tunnekuohuissaan niin sanottua vääränlaista kuumakalle-energiaa. Hänen asemassaan − tai keneltäkään jääkiekossa toimivalta vastuulliselta aikuiselta − ei odottaisi tällaisessa tilanteessa sitä, että aivovamman aiheuttamisesta aletaan toivoa "old school" -meininkiä ja kostoa.

"Tuosta pitäisi painaa niin huolella turpaan tota jätkää, että hän saisi itsekin aivotärähdyksen. Se olisi täysin oikein."

Ei, Mika. Se olisi täysin väärin. Hammurabin laki ei kuulu jääkiekkoon eikä sivistyneeseen yhteiskuntaan. Pelikiellot, rahalliset rangaistukset ja jatkosopimuksetta jäämiset ovat Marshallin tekoja varten. Ja onpa tämä myös tiedonvälityksen kannalta epäreilua, kun kurinpitoelin asian kuitenkin varmuudella käsittelee.

Lyömällä kostamisesta palataan vain alkupisteeseen, ja mahdollisesti vielä taaemmas siitä, loputtomaan koston ja ylilyöntien kierteeseen. Taitaa jokunen lätkäjuniorikin lähetyksiä katsella.

Pari kylmäkallea myssyn alle seuraavaan lähetykseen, kiitos.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös