Mielipide

Yksinäinen tähti − Skinner tarvitsee kovemmat ketjukaverit

NHL / Kolumni
Jeff Skinner on Carolina Hurricanesin paras maalintekijä ja joukkueensa paras pistemies kahden edellisen kauden ajalta. A-luokan maalintekijä joutuu kuitenkin tyytymään B-luokan ketjukavereihin.

Ei ole helppoa olla Carolina Hurricanesin ykköshyökkääjä. Eric Staal joutui kapteenina ja suurimpana tähtenä kannattelemaan rämpivää joukkuetta, vastaava kohtalo tuntuu odottavan myös Jeff Skinneriä

25-vuotias kanadalainen on toista kautta Hurricanesin kapteenistossa ja edellä mainitun Staalin ohella joukkueen johtavia pelaajia tällä vuosikymmenellä. 18-vuotiaana NHL-uransa aloittanut ykköskierroksen varaus teki heti tulokaskaudellaan 31 maalia ja on kahdesti myöhemminkin yltänyt 30 maalin rajapyykkiin.

Ykkössentteri on Hurricanesin hankintalistalla ykkösprioriteetti, mutta vähintään yhtä oleellista on nykyresurssien maksimaalinen hyödyntäminen.

Skinner on pelannut pari vaisumpaakin kautta, mutta kokonaisuutena pienikokoinen laitahyökkääjä on 2010-luvun parhaita maalintekijöitä. Viimeistelytahti on lähes samalla tasolla Phil Kesselin kanssa ja aavistuksen parempi kuin esimerkiksi Wayne Simmondsilla.

Tällä kaudella Skinner on tehnyt 27 ottelussa 11 maalia, mikä oikeuttaa Hurricanesin sisäisen maalipörssin ykkössijaan. Skinner aloitti kauden vahvasti ja iski kymmenessä ensimmäisessä pelissä seitsemän maalia, mutta sittemmin tahti on hiipunut. Marraskuun 13 ottelussa syntyi vain kaksi maalia.

Valtaosan kaudesta Skinner on pelannut samassa ketjussa Derek Ryanin kanssa. Muutama kausi sitten amerikkalaissentteri pelasi vielä Euroopassa Itävallan ja Ruotsin pääsarjoissa. Urakehitys on kieltämättä melkoinen tuhkimotarina, mutta kiekkoromantiikka sikseen.

45 tehopistettä 100 NHL-ottelussa ei ole saldo, jolla pitäisi ansaita kolmikymppisenä pelipaikka kärkiketjuissa.

Hurricanes on hävinnyt kahdeksasta viime pelistään kuusi ja on NHL:n huonoimpia viimeistelijöitä. Erityisesti ylivoimapeli on toiminut surkeasti. Samaan aikaan joukkueen ykköshyökkääjä Skinner pelaa nippa nappa kolmosketjutasoisen Ryanin kanssa.

Marraskuun aikana Hurricanesin suomalaishyökkääjät Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho löysivät tehonsa Jordan Staalin rinnalla, mutta Skinnerin ympärille ei ole löytynyt toimivaa koostumusta.

Hurricanesilla onkin paha keskushyökkääjäongelma. Victor Raskin kehitys on taantunut, Elias Lindholm ja Teräväinen pelaavat enimmäkseen laidalla, eikä Jordan Staal ole monipuolisuudestaan ja johtajuudesta huolimatta sellainen organisaatiota ohjaava ykkössentteri, kuten Steven Stamkos tai Anze Kopitar.

Ykkössentteri on Hurricanesin hankintalistalla ykkösprioriteetti, mutta vähintään yhtä oleellista on nykyresurssien maksimaalinen hyödyntäminen.

Skinnerin siirto Jordan Staalin ja Justin Williamsin rinnalle oli hyvä alku.

» Lähetä palautetta toimitukselle