Mielipide

Uusi kurinpitolinja toimii, kunhan se säilyy

LIIGA / Kolumni
Kauden 2017-18 alku on tarjonnut valitettavia pääosumia lähes jokaisella sarjakierroksella. Kolmannella kerralla joukkueille informoitua tulkintalinjaa jo noudatettiin, eikä siitä ole jatkossa varaa tinkiä tuumaakaan.

Kolme, viisi, kolmetoista. Pelikieltojen määrä kuulostaisi jotenkin järkevältä, mikäli kyseessä olisi yksi ja sama pelaaja. Se, että nuo lukemat jakautuvat samasta sääntörikkeestä kolmeen eri suuntaan, ei kuulosta loogiselta.

Jokainen tilanne on yksilöllinen, ja Ässien Matti Lambergin saama 13 ottelun huili on täysin ymmärrettävä. Tapahtumia on ollut kauden alussa todella paljon pelien määrään nähden, joten tiukennettu linjaus tulee mitä suurimpaan tarpeeseen.

Vahinkoihin on hankala vedota, jos päätön koohotus on muuttunut tietoiseksi valinnaksi.

Mennyttä ei voi enää muuttaa, eikä jämäkkää linjausta kannata jättää tekemättä siksi, että aiemmin on oltu nykyistä sallivampia.

Linjan muuttuessa kesken kauden joku aina kärsii, ja tällä kerralla Cody Kunykin ja Jari Sailion pelikiellot näyttävät maltillisilta.

Tulevaisuutta rakennetaan nyt. Siinä on ehdottoman tärkeää, että kaikki "alennuskupongit" osoittautuvat vanhentuneiksi. "Sori, en yhtään tahallani"-selitykset eivät saa enää upota kuin lämmin veitsi voihin. Jos lempeä tyyli ei toimi, täytyy kokeilla jyrkempää tapaa.

Totta tietysti on, että Liigassa tuskin pelaa yhtään sellaista ihmistä, joka tarkoituksellisesti haluaa pysyvästi vammauttaa vastustajansa.

Yhtä totta silti on, että osa pelaajista koheltaa vuosikymmenestä toiseen niin, että pääosumia satelee suuntaan jos toiseenkin. Osa näistä sählääjistä on rikkeidensä määrään nähden yllättävän harvoin kurinpidon toimintalistalla.

Vahinkoihin on hankala vedota, jos päätön koohotus on muuttunut tietoiseksi valinnaksi. Ainakaan vetoomus ei voi mennä läpi.

Nyt on päähän taklaamisissa vedetty raja sekä ensikertalaiselle että kurinpidosta historiaa kerryttäneelle pelaajalle. Uutta linjaa pitkin on mentävä, oltiin siitä mitä mieltä tahansa.

13 peliä on sekä pelillisesti että taloudellisesti niin merkittävä tauko, että pelaajat joutuvat väkisinkin miettimään tekojensa seurauksia kentällä. Siis sillä oletuksella, ettei kurinpidon hauiksen näyttö jää yksittäiseksi esimerkiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös