Mielipide

Työmiehen lauantaista raju pettymys

LIIGA / Kolumni
Kerhon ykkösketjun duunarin Niko Niemisen olemus kuvasi mainiosti sitä tunnetilaa, mikä ritareiden rivistössä vallitsi villi kortti-kierroksen ensi-illan jälkeen. Työmies oli kuin maansa myynnyt. Kerho otti turpaansa Ilvekseltä ja on jo sunnuntaina vaarassa joutua rantapalloleikkeihin.

Oranssinutut rymistelivät villi kortti-kierroksen avausottelussa noin viisitoista minuuttia, minkä jälkeen pelitaso romahti. Ilves alkoi ärjymään pedon lailla ja jätti jalkoihinsa kesyn ritarilauman. Nyt oranssinutut ovat tukalassa paikassa. Paljon täytyisi yhdessä yössä tapahtua ettei sunnuntaina Hakametsän jäälle lentelisi jo rantapalloja.

– Ei ole hyvät fiilikset. Helpolla sai kaverit voiton tänään. Teimme muutaman tyhmän virheen, mistä vastustaja värkkäsi maalinsa. Meiltä luokaton toinen erä, sadatteli pettynyt Niko Nieminen ottelun jälkeen.

Tamperelaiset ratkaisivatkin taiston keskimmäisessä erässä. Tupsukorvat villiintyivät hurjaan menoon ja iskivät erässä kolme maalia. Kerho oli ajoittain tyystin aseeton vastustajiensa edessä.

– Emme olleet tarpeeksi huolellisia. Omista virheistämme kaverit pääsivät muutamaan vastahyökkäykseen ja tekivät niistä maalinsa, Nieminen analysoi syitä joukkueensa surkeaan toiseen erään.

Vaikka hämeenlinnalaisten esityksestä löytyikin lauantaina roimasti petrattavaa niin silti sunnuntain ottelu ei tule Niemisen mielestä liian aikaisin. Hänen mielestään tilanne on juuri päinvastainen. Avausottelua ei tarvitse pohdiskella tovia kauempaa ja katseen voi jo siirtää tulevaan. Duunarin mielestä ritareiden täytyisi terävöittää pelaamistaan.

– Meidän täytyy pelata omaa peliämme vähintään kuusikymmentä minuuttia tai tarvittaessa kauemminkin. Pelaamistamme on pakko saada yksinkertaisemmaksi ja omat virheet on karsittava pois. Hyökkäyspelaamisemme vaatii myös huolellisuutta rutkasti lisää.


Niko Nieminen peräänkuuluttaa joukkueeltaan huolellisuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös