NJD - VGK 2.00
NYR - ARI 2.00
PIT - BOS 2.00
DET - OTT 2.30
CAR - WSH 2.30
STL - COL 3.00
CHI - WPG 3.30
EDM - PHI 4.00
MIN - CGY 21.00
Mielipide

Tavares jätti Islandersin tyhjän päälle: GM Lamoriellolla on nyt mestarivalmentaja, runsaasti tilaa palkkakatossa, mutta surkea kokoonpano

NHL / Kolumni

John Tavares pelaa ensi kaudella Toronto Maple Leafsissa, eikä New York Islandersilla ole tällä hetkellä kapteenia, kokenutta ykkössentteriä eikä uskottavaa kokoonpanoa.

Islandersin tuore GM Lou Lamoriello tarjosi Tavaresille isoa sopimusta ja kirsikkana kakun päällä hankki joukkueen uudeksi valmentajaksi Stanley Cup -voittaja Barry Trotzin. Tavares valitsi kuitenkin joukkueen, jossa voi menestyä.

Vähissä ovat ne huippupelaajat, jotka haluaisivat pelata nyky-Islandersissa.

Tavares ei ollut Islandersin ainoa aukko, mutta ilman ykköstähteä menestyshaaveet ovat entistä kauempana. Joukkue tarvitsee maalivahdin lisäksi vahvistuksia sekä puolustukseen että hyökkäykseen. Trotz pystynee pelitavallaan terästämään Islandersin puolustuspeliä, mutta Tavaresin lähtöä ei pelikirjamuutoksilla kuitata.

Vapaiden agenttien markkinoilla oli tarjolla laadukkaita keskushyökkääjiä, kuten Paul Stastny ja Tyler Bozak, mutta GM Lamoriellon toistaiseksi ainoat hankinnat ovat Valtteri Filppula ja Leo Komarov. Islanders tavoitteli myös Ryan O'Reillya, mutta hintapyyntö karkasi liian korkeaksi.

Komarovin ja Filppulan hankkiminen − ja Komarovin ylihintainen ja -pitkä sopimus − toimivat lähinnä surkeina vitseinä joukkueen menetettyä ainoan tähtensä. Molemmilla suomalaisilla on alla surkea kausi, eikä ikääntyviltä alempien ketjujen hyökkääjiltä ole syytä odottaa joukkueen kannattelua.

Mathew Barzal pelasi upean tulokaskauden, mutta Calder Trophy -voittajalla ei ole ensi kaudella Tavaresia jakamassa vastuuta. Brock Nelsonin kanssa on sopimusneuvottelut käynnissä, ja 26-vuotias amerikkalainen olisi kelvollinen kakkossentteri. Turhan paljon kuitenkin jäisi Barzalin harteille.

Anders Lee ja Jordan Eberle ovat päteviä maalintekijöitä, mutta jo tässä vaiheessa voi ennustaa molempien olevan todennäköisesti kaupan tulevalla siirtorajalla. Ellei GM Lamoriello onnistu nykäisemään hihastaan isoa kauppaa, johon joukkueella olisi palkkakaton puolesta varaa.

Vähissä tosin ovat ne huippupelaajat, jotka haluaisivat pelata nyky-Islandersissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös