Mielipide

Tappara hävisi hermokontrollin, Savinainen ärsyttäjien kaksintaistelun

LIIGA / Kolumni
Tehokkaasta ylivoimasta ei ollut Tapparalle apua ensimmäisessä puolivälieräottelussa, sillä joukkue sortui itse jäähyilyyn. Erityisesti Veli-Matti Savinainen epäonnistui omassa ärsyttäjän roolissaan.

Veli-Matti Savinainen vaikutti olevan elementissään Tapparan ja Ilveksen välisessä puolivälieräottelussa. Kuvaava esimerkki on, kun tulisieluinen hyökkääjä näytti Tapparan avausmaalin jälkeen peukkua jäähyaitiosta palanneelle Jerry D'Amigolle.

Vain hetkeä aiemmin Ilves-hyökkääjä oli ottanut Tappara-pelaajien provosoinnin seurauksena kostojäähyn vaihtoaitioiden edessä. Myös Tapparan ylivoima oli totutun tehokasta, sillä D'Amigo ehti istua jäähyllä vain 18 sekuntia.

Tapparan kannalta oli valitettavaa, että tämän jälkeen ei nähty enää sen paremmin kotijoukkueen ylivoimaa kuin onnistunutta provosointia Savinaiselta.

Tappara-miehistön on pidettävä hermonsa kurissa. Ehkä Savinainenkin pystyy ärsyttämään vastustajaa paremmin maalinteolla kuin suunsoitolla.

Runkosarjassa Savinainen iski neljä voittomaalia Ilvestä vastaan, kolme näistä jatkoajalla. Tappara-leirissä hyökkääjä muistetaan hyvin myös kevään 2013 finaalisarjan jatkoerämaalista.

Ensimmäisessä puolivälieräottelussa kokeneelta hyökkääjältä nähtiin hyvin toisenlaista ratkaisua. Savinainen istui toisessa erässä kahdesti jäähyllä, ja Ilves iski kaksi ylivoimamaalia.

Provosoinnin sijaan Savinainen provosoitui itse.

Samaan aikaan, kun Tappara ja Savinainen alkoivat menettää kontrollia, nousi Ilves-miehistöstä esiin ärsyttämisen erikoismies Markku Flinck. Kovien taklauksien lisäksi Flinck syötti taidokkaasti Matias Soinnun toisen maalin, jolla Ilves siirtyi johtoon.

Savinaisen vastaus vajaat pari minuuttia myöhemmin oli toinen hölmö jäähy, josta Ilves rokotti ja kasvatti johtoaan. Kiekollisessa pelissäkään Savinainen ei noussut sellaiseksi täsmäaseeksi, mitä runkosarjassa totuttiin näkemään.

Savinainen ei suinkaan ole ainoa epäonnistunut Tappara-pelaaja. Jokaiselta odotetaan laadukkaampaa suoritusta. Tehokas ylivoima ja Savinaisen onnistunut provosointi olivat kuitenkin lupaavia merkkejä.

Torstain pelissä hallitseva mestari kaipaa näitä lisää. Nälkäinen Ilves-ryhmä esitti ensimmäisessä ottelussa varteenotettavan haasteen.

Tappara-miehistön on kuitenkin pidettävä hermonsa kurissa. Ehkä Savinainenkin pystyy ärsyttämään vastustajaa paremmin maalinteolla kuin suunsoitolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle