Mielipide

Tappara alleviivasi Zaborskyn hankinnalla asemaansa suurimpana mestarisuosikkina

LIIGA / Kolumni
Hallitseva mestari Tappara laittoi haastajat mietteliäiksi, kun seura tiedotti Tomas Zaborskyn kaksivuotisesta sopimuksesta.

Tappara tiedotti muutama viikko sitten tehneensä tukun uusia sopimuksia ensi kaudelle. Tulijoiden joukossa olivat muun muassa porilaiset Jarno Kärki ja Niko Ojamäki sekä maajoukkuetason puolustajat Niko Mikkola ja Mikko Lehtonen

Maanantaina hallitseva mestari jatkoi kovien hankintojensa sarjaa, kun seura ilmoitti löytäneensä paikkaajan ensi kaudeksi NHL:ään siirtyvälle, Liigan viime kauden pörssivoittaja Henrik Haapalalle

"Paikkaajaksi" pestattiin Liigassa jo useammalla kaudella loistanut slovakialainen Tomas Zaborsky

Olkapäävamman vuoksi tyngäksi jääneestä viime kaudesta huolimatta Zaborsky on kotoiseen Liigaan kivenkova hankinta. 

Slovakialainen on myös jopa hieman "epätapparalainen" ulkomaalaishankinta. Tarkan markan miehenä tunnetulta  toimitusjohtaja Mikko Leinoselta on aniharvoin nähty näin meritoituneen ulkomaalaispelaajan hankintaa. 

Sen sijaan Tapparassa on nähty värikäs kirjo niin uransa alussa kuin lopussa olleita pelureita, joiden hankintaa on leimannut "low risk, high reward" -tyyppinen ajattelu. 

Nyt linjasta poikettiin isosti ja pöytään iskettiin kovalla rahalla hankittu Zaborsky, joka teki toistaiseksi parhaimmalla liigakaudellaan (2011-2012) Porin Ässissä tehopisteet 35+24=59. 

Jo entuudestaan tamperelaisjoukkueen kokoonpano kesti vertailun mihin tahansa liigajoukkueeseen. Slovakialaistähden hankinnan myötä vertailun tekeminen ei ole enää mielekästä. 

Mestaruuksia ei ole koskaan voitettu pelkillä nimilistoilla, mutta Tapparassa myös tähdet sitoutetaan kurinalaiseen pelitapaan ja korkeaan vaatimustasoon.

Ja se jos mikä on vastustajien kannalta pelottava yhdistelmä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös