Mielipide

Kolumni: Syksy on Liigan kulta-aikaa

LIIGA / Kolumni
Syksyisistä runkosarjaotteluista puhutaan usein vähättelevään sävyyn. Ottelut ansaitsisivat positiivisemman mielikuvan, sillä ne vastaavat Liigan lupauksia tasaisuudesta kaikista parhaiten.

Viime viikolla pitkin Suomen maata pompittiin tasajalkaa, kuhistiin käytävillä ja poristiin turuilla ja toreilla.

"Se alkaa taas."

"Se" on kotimaisen urheilun kärkituote, Liiga. Intiaanikesän jälkeen sarja on potkaistu käyntiin ennätystasaisena. Ensimmäiset repsahdukset tulivat keskiviikon neljäntenä pelipäivänä, kun Jukurit kylvetti JYPin ja KooKoo pieksi Tapparan palasiksi.

Tämä sai monet hieraisemaan silmiään, mutta tottahan se oli. Kouvolassa kirvesrintojen kauhuskenaariot maalin suulla kävivät toteen ja Jukurit antoi oppitunnin siitä, mitä on voiton haluaminen.

Isossa kuvassa näitä voittoja tuskin muistetaan pitkään, mutta siinä missä monet repivät "takuuvarmoja" pitkävetolappujaan, kiekkoromantikot kävelevät nauraen pankkiin.

Liigasta on hoettu jo aikapäivät, kuinka tasainen se on. Sitä se ei oikeasti ole kuin syksyllä. Väite kolmesta kerroksesta joulun korvilla ei ole suuri profetia.

Juuri tässä hetkessä mopolla pärjää moottoritiellä. Häviäjä selittelee, että kausi on pitkä. Julius Vähätalo on uskottava liigajoukkueen ykkössentteri tuloskeskeisyyden ohjaamassa maailmassa, sillä tämänhetkinen sijoitus runkosarjassa on toinen.

Syksy ajanjaksona on ainoa, jolloin liigassa on 15 joukkuetta, jotka voivat realistisesti voittaa milloin tahansa. Tämä, jos mikä, tuo liigalle positiivista mielikuvaa, toisin kuin lopputalven väännöt. Niissä odotellaan kevättä ja tyhjennysmyydyt Ö-luokan niput taistelevat vain kunniastaan.

Kevään tullessa hallit ovat tyhjillään, kun oman suosikin pääsyä mitalipeleihin odotetaan. Sielläkin kaksi on ylitse muiden, kun Tappara ja Kärpät vääntävät finaaleita yhtä todennäköisesti kuin karhu tekee tarpeensa metsään. Jos jo syyskuussa finalistien todennäköinen nimeäminen on helppoa, eikö sarjan tasaiseksi kutsuminen ole irvokasta?

Tämän takia liigasyksystä tulisi nauttia täysin rinnoin, vaikka ulkona sataisia kissoja. Kuin elämänilonsa löytänyt Nicke Lignell kutsun sinutkin mukaan.

"Sitä suosittelen sulle totta kai."

» Lähetä palautetta toimitukselle