Mielipide

Suomi ei päässyt leikkimään Pohjois-Amerikan hiekkalaatikolle

MAAJOUKKUE / Kolumni
Leijonien World Cup -avauksessa tuli paha mieli kuin lapselle, jota ei oteta mukaan leikkeihin. Suomen pelaajat eivät kuitenkaan voi valittaa äidille, vaan peliin on päästävä ihan itse mukaan.

Pohjois-Amerikan nuorisojengi ajoi tylysti, mutta tyylikkäästi Leijonat pois omalta reviiriltään. Suomella ei ollut mitään asiaa samoihin leikkeihin taitavien pohjoisamerikkalaisten kanssa.

Suomikin halusi pelata, mutta leikkikaveri panttasi lelua.

Leikkikenttäterminologialla suomipelaaja oli se pieni ja heiveröinen lapsi, jolta isommat ensin veivät lelut ja lopulta ajoivat kotiin nuolemaan haavojaan ja itkemään.

Suomen piti olla kaukalossa yhtenäisempi ja kokeneempi joukkue, jonka taktisuus ja tiivis viisikkopeli tukahduttaisivat Pohjois-Amerikan nuoret tähdet. Nyt kävi kuitenkin niin, että pohjoisamerikkalaisten ylivertainen taito mursikin Leijonien ainoat aseet jo pelin alussa.

Suomikin halusi pelata, mutta leikkikaveri panttasi lelua.

Leijonien alku World Cupissa oli nöyryyttävä ja tuskallinen, mutta äidille kantelu ei nyt auta. Suomella on laadukas joukkue, jonka pitää pystyä pelaamaan parhaalla tasollaan. Tällä tasolla ei ole varaa sellaiseen määrän kiekonmenetyksiä, mitä Pohjois-Amerikkaa vastaan nähtiin.

Nuoret tähdet kirjaimellisesti leikittelivät suomalaisten kanssa eivätkä hyödyntäneet lukuisia maalipaikkojaan kliinisellä viimeistelyllä. Ruotsia ja Venäjää vastaan Leijonille on vastaavalla pelillä luvassa vielä kylmempää kyytiä.

Pelinopeuden on tällä tasolla oltava parempaa. Kiekottomana Leijonat oli jatkuvasti myöhässä. Kiekollisena taas ei löytynyt syöttöpaikkoja, eikä kunnon maalipaikkoja syntynyt.

Suomella ei ole mcdavidia eikä matthewsia, joten kiekonhallinnasta ei kannata haaveilla − varsinkaan mitä pidemmälle turnaus etenee. Jokaisella leijonapelaajalla on valtavasti parannettavaa, eikä esimerkiksi taitavan Teuvo Teräväisen vaihtaminen pelaavaan kokoonpanoon tunnu huonolta vaihtoehdolta nähdyn räpellyksen perusteella.

Ottelun jälkeen valmentaja ja pelaajat totesivat kuin yhdestä suusta, että pelin on oltava parempaa eikä Pohjois-Amerikkaa vastaan nähty taso riitä. Vähintään yhtä oleellista on, että Leijonilla olisi mukavaa pelata.

Pohjois-Amerikka pelasi iloisen rentoa ja leikkimielistä jääkiekkoa, mikä ei kuitenkaan tarkoittanut kurittomuutta. Itse asiassa Suomen väkinäinen puurtaminen oli paljon kurittomampaa.

Ripaus leikkimielisyyttä ja otsaryppyjen siloittamista voisi tehdä Leijonien pelaamiselle ihmeitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös