Mielipide

Stone on Senatorsin tärkein pelaaja − tehopisteet ovat vain puoli totuutta

NHL / Kolumni
Mark Stone on Ottawa Senatorsin pistekärki, mutta kanadalaishyökkääjän merkitystä joukkueelle ei voi mitata pelkillä tehopisteillä.

Globenissa pelatun ottelun jälkeen Mark Stone kertoi haastattelussa, että pelaaminen tuntui erilaiselta kuin Pohjois-Amerikassa. Katsomoon kanadalaishyökkääjän suoritus kuitenkin näytti samalta kuin koko alkukauden ajan. Kaikki sujuu ja onnistuu.

Stone teki Tukholman-ottelussa kaksi maalia, joista toinen oli jatkoajalla syntynyt ottelun voittomaali. Senatorsin voiton kannalta Stone oli kuitenkin muullakin tapaa merkittävä.

Ensinnäkin monipuolinen hyökkääjä sai paljon peliaikaa, vähän yli 21 minuuttia. Ainoastaan puolustajat Erik Karlsson ja Cody Ceci pelasivat Stonea enemmän. Stonen lisäksi hyökkääjistä vain Zack Smith sai vastuuta sekä yli- että alivoimalla. Stone oli myös joukkueensa ahkerin laukoja.

Stone tuntui olevan kaikessa mukana ja auttavan joukkuettaan koko ajan.

Stone on Senatorsin paras pistemies ja maalintekijä, mutta se on vain osa 25-vuotiaan kanadalaisen peliä.

Isokokoinen hyökkääjä on vahva vääntäjä maalinedustalla ja kulmissa. Toisen maaleistaan Stone ohjasikin aivan maalivahti Semjon Varlamovin edestä. Tehokkuudestaan huolimatta Stone on myös erittäin tunnollinen kahden suunnan pelissä.

Puolustaja Karlssonin noustessa hyökkäyksen kärkeen useimmiten Stone vetäytyi puolustajan paikalle. Vahvasti pelannut hyökkääjä myös kertaalleen katkaisi poikittaissyötön Nathan MacKinnonille. Stone tuntui olevan kaikessa mukana ja auttavan joukkuettaan koko ajan.

Ottelun jälkeen voittomaalin tekijä kehui joukkuekaverinsa ja totesi vaatimattomasti yrittävänsä vain pelata tasaista peliä. 11 maalia 15 ottelussa ei ole yrittämistä, se on vahvaa suorittamista. Samaa voi sanoa yli 20 minuutin keskimääräisestä peliajasta.

Stone on myös ainoa Senators-pelaaja, joka on tehnyt enemmän kuin yhden voittomaalin.

Vaatimattomuuteen ja nöyryyteen suhtaudutaan joukkuepelissä suopeasti, ja varmasti osasyy Stonen hyviin otteisiin on joukkuekavereissa, joiden kanssa on syntynyt kemiaa. Omien suoritusten vähättely tuntuu kuitenkin lähinnä nöyristelyltä.

Stone on Senatorsin kokonaisvaltaisin ja tärkein kenttäpelaaja. Karlsson on pelimäärään suhteutettuna pelannut tehokkaammin, mutta Stonen luotettava puolustuspelaaminen mahdollistaa ruotsalaistähden hyökkäyspelin. Eikä Stone saa läheskään jokaisesta maskipelaamisesta itselleen tehomerkintää.

25-vuotias hyökkääjä on ansainnut kaiken hehkutuksen. Ilman Stonea Senators olisi hävinnyt Globenissa − ja monta peliä myös Pohjois-Amerikassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös