Mielipide

Saatanan tunarit

LIIGA / Kolumni
Tähän asti tapahtunut: TPS kieroili HPK:n Antti Miettiselle kolmen ottelun pelikiellon liioittelemalla Mikko Rauteen vammaa Miettisen taklauksen jäljiltä. SM-liigan kurinpitäjä Frank Moberg meni halpaan ja lätkäisi tämän kauden linjan mukaisesti Miettiselle sanktion. Seuraava julkisuuteen pulpahtanut tieto oli että Moberg onkin perunut päätöksensä. Tässä vaiheessa alkoivat hälytyskellot soida: kenen pelikieltoa seuraavaksi vaaditaan lyhennettäväksi, Juha Ylösenkö? Mikä rumba tästä oikein seuraa?

Seuraavaksi valokeilaan astui Liigan puheenjohtaja Harry Harkimo jonka johdolla Miettisen pelikiellon lyhentäminen kumottiin ja Moberg kenkäistiin ulos kurinpitoryhmässä. Jossain vaiheessa Hannu Jortikka oli ehtinyt sanoutua irti koko pelleilystä eroamalla lopullisesti kurinpitoryhmästä. Aiemminhan Jortikka oli jo jäävätty Jokereita koskevista kurinpitoryhmän päätöksistä. Häntä pidetään yleisesti Jokereiden seuraavana päävalmentajana.

Hevosetkin nauraa

On hieman epäselvää missä vaiheessa homma muuttui farssiksi. Siinä vaiheessako kun Miettinen lensi 'polvitaklauksen' jäljiltä ulos kentältä, kenties siinä vaiheessa kun Moberg antoi TPS:n lääkintäryhmän luomien uhkakuvien perusteella Miettiselle kolmen ottelun pelikiellon vai kenties silloin kun Moberg perui itse antaneensa rangaistuspäätöksen?

Siinä vaiheessa kun SM-liiga palautti Miettisen pelikiellon entiselleen ja Mobergin Sipooseen, oli homma joka tapauksessa karannut käsistä. Miettisen pelikiellon palauttaminen oli ainoa oikea ratkaisu. SM-liiga ei kestä sitä että jo tehtyjä päätöksiä aletaan vielä muuttelemaan. Nykyisenkin toiminnan kuvaileminen naama peruslukemilla on jo tarpeeksi haastavaa. Enää ei kaivata lisää teatteriryhmiä samaan aikaan naurattamaan ja pitämään raivon partaalla jääkiekkoa seuraavaa yleisöä.

Leikitäänkö lääkäriä?

TPS:n lääkintäryhmä, jossa on mukana lääkärinvalan vannoneita ihmisiä, onnistui hankkimaan jo viime kaudella muutaman ottelun pelikiellon silloin Jokereita edustaneelle Pavel Rosalle, joka huitaisi TPS:n Pasi Petriläistä pohkeeseen. Petriläisen terveydentilasta annetuissa lausunnoissa puhuttiin mm. halvaantumisen vaarasta. Hyvää tuuria vai mistä on kyse kun Petriläinen palasikin kaukaloon suht' nopsaan kunhan Rosalle oli vain ensiksi lätkäisty pelikieltoa? Mielenkiintoista että tällä kertaa Mikko Rauteen vamma osoittautuikin onnellisesti vain puujalaksi, vaikka huomattavasti kohtalokkaampiakin arvioita annettiin julki.

Minkälaisen lääkärin roolin sitten HPK otti kun Moberg saatiin kumoamaan päätöksensä? Tästä asiasta liikkuvat tiedot ovat vasta huhujen asteella, joten niitä on turha enää kommentoida.

SM-liigan on myös hyvä miettiä onko Harry Harkimo oikea valinta puheenjohtajaksi. Ainakin suuri yleisön silmissä hän ajaa ensi sijassa omaansa eikä Liigan asiaa. Ottamatta kantaa siihen onko kansa oikeassa vai ei, voidaan kysyä: onko kuvatun kaltainen julkinen mielipide hyväksi SM-liigan imagolle?

Jotain hyvääkin

SM-liiga on oikealla tiellä siinä että päähän ja polviin kohdistuneita taklauksia pyritään karsimaan kovalla kädellä. Nyt touhu on kaukalossa mennyt kuitenkin filmaamiseksi, kun jäähän kieriskelemään jääneen pelaajan taklaaja lentää automaattisesti pelistä ulos. Filmaamista tuetaan sopivilla lääkärinlausunnoilla taktisista syistä kun pyritään saamaan vastustajalle mahdollisimman suuri rangaistus.

Näin ei voi olla. Onko kyseessä lastentauti vai tie joka johtaa syvälle metsään? Sen tulemme näkemään tulevina päivinä ja kausina. Onko SM-liiga vain muutosten aiheuttamassa käymistilassa vai ollaanko asioita viemässä lopullisesti päin honkia?

Vanha mailaviidakon sanonta on: Se tietää ken näkee.

että sikäli...

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös