Mielipide

Riskipelillä menestykseen - Sharksin ja Kanen liitto on tasapainoilua ohuella langalla

NHL / Kolumni
San Jose Sharks sai kaksiteräisen miekkansa hankkiessaan Evander Kanen Buffalo Sabresista pelaajasiirtojen takarajalla. Kanen maine kulkee hänen mukanaan, mutta pelillistäkin annettavaa kanadalaishyökkääjällä on.

Evander Kane kantaa lähihistoriansa vuoksi harteillaan ongelmapelaajan taakkaa. Kanadalaishyökkääjän ura Winnipeg Jetsissä päättyi nolosti miehen riitaannuttua lähes koko Jets-yhteisön kanssa.

Ura jatkui Buffalossa, jossa ilmeni myös ulkojääkiekkoilullisia ongelmia. Kane joutui Buffalon-vuosinaan tekemisiin virkavallankin kanssa eikä jääkiekkoilijan arki Sabres-pukukopissakaan ollut huhujen mukaan pelkkää ruusuilla tanssimista.

Kane on löytänyt itsensä myrskyn silmästä useamman kerran, ja useammassa paikassa.

Mutta on hänestä silti jääkiekkoilijaksikin. Kane on jäänyt viimeksi alle 20 runkosarjamaalin rajapyykin kaudella 2014-15. Siis pahamaineisella, viimeisellä Jets-kaudellaan. Tuolloin Kane sai kasaan 14 täysosumaa vain 37 ottelussa olkapäävamman hidastaessa tahtia ja päätettyä lopulta kauden leikkauspöydälle ennenaikaisesti.

Kanen hankinnassa on ilmeiset riskinsä, mutta toisaalta laituri voi aivan yhtä hyvin osoittautua loistavaksi hauksi Sharks-johdolta

Kane on ollut viime vuosien kestonimiä pelaajasiirtojen takarajan huhumyllyssä. Lopulta tällä kaudella huhut konkretisoituivat, kun San Jose Sharks hankki räiskyvän hyökkääjän riveihinsä.

Sharks-organisaatiossa uskotaan selvästi Kanen tuovan jotain lisää joukkueen kokoonpanoon. Olkoon se sitten maalinteko-osaamista, luisteluvoimaa tai mitä tahansa.

Sharks näyttää hankkineen Kanen lähtökohtaisesti lyhyen tähtäimen avuksi. Kanen sopimus päättyy tähän kauteen, eikä jatkoa olla uuden työnantajan kanssa tiettävästi ainakaan välittömästi solmimassa.

Kanen hankinnassa on ilmeiset riskinsä, mutta toisaalta laituri voi aivan yhtä hyvin osoittautua loistavaksi hauksi Sharks-johdolta. Vancouverilaislähtöisen hyökkääjän on aiemmalla urallaan ollut vaikeaa sopeutua pitkäjänteiseen työntekoon, mutta muutaman kuukauden projekti voi hyvinkin tuoda Kanen parhaat puolet esille.

Kane saa nyt loppukevään aikaa näyttää kykyjään ja pääsee ensimmäistä kertaa urallaan hakemaan menestystä huippujoukkueessa. Samalla hän saa mahdollisuuden osoittaa olevansa myös joukkuepelaaja egoistisen diivailun sijaan.

Taivas on auki Evander Kanelle, mutta helvettiinkään ei ole pitkä matka.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös