Mielipide

Pitäisikö minunkin valita baseball World Cup -finaalin sijaan?

MAAJOUKKUE / Kolumni
World Cup -finaalin piti olla maailman parasta kiekkoa. Viihdyttävintä se ei todellakaan ollut, eikä tunnelmaa ainakaan nostanut hiljainen ja vajaa katsomo.

Torontossa pelattiin paikallista aikaa tiistai-iltana World Cupin ensimmäinen finaali, jonka piti aloittaa maailman parhaiden pelaajien tähdittämän maailman parhaan turnauksen huipentuma maailman parhaassa kiekkokaupungissa.

Euroopan ja Kanadan ottelu oli kuitenkin kaikkea muuta kuin huipentuman alku. Se oli turnauksen tähän mennessä tylsin ottelu, jossa ei tapahtunut juuri mitään mainittavaa ja jossa intensiteetti oli pahasti hukassa. Kanada voitti yllätysjoukkue Euroopan ajoittain jopa flegmaattisella pelillä lukemin 3−1.

"Tiistai-illan kaltaisesta läpsyttelystä ja vajaamiehisen yleisön hyminästä ei juuri jää jälkipolville kerrottavaa."

Tunnelma hallissa oli suoraan sanottuna surkea. Yleisö innostui buuaamaan aina Boston-pakki Zdeno Charan koskiessa kiekkoon sekä juhlimaan muutamaksi sekunniksi Kanadan iskiessä maalin, mutta muuten areenalla kuuli kentällä huutavien pelaajien äänet katonrajassa olevalle pressiparvelle saakka.

Samassa hallissa pelaavan Toronto Maple Leafsin jokainen kotiottelu myydään NHL:ssä loppuun, vaikka joukkueen menestys on surkeaa. Punaisissa paidoissa pelaavat vaahteranlehdet eivät saaneet hallia täyteen, vaikka menestyssaumat ovat huomattavasti hallin vakikäyttäjää paremmat.

Edes kiekkohullussa Torontossa, "jääkiekon Mekassa", suuri yleisö ei ole missään vaiheessa täysin syttynyt tämän vuoden World Cupille. Juttelin ensimmäisenä finaalipäivänä torontolaismiehen kanssa, joka totesi turnauksen olevan "made-up", tekaistu. Kun vastassa finaalissa on vielä monen mielestä tekaistu joukkue, ei suuri kanadalaisyleisö kiekkoviihteelle juuri syttynyt.

Etenkin, kun tuloksen arvaamiseen ei tarvinnut kovin kummoista ennustajaa: Kanada otti odotetun voiton. Euroopalla oli mahdollisuus voittaa ottelu, mutta lähinnä koska Kanada pelasi lähes koko ottelun käsijarru päällä.

Moni potentiaalinen katsoja valitsikin ensimmäisenä finaalipäivänä kohteekseen muutama sata metriä jäähallia lännemmässä olevan areenan. Naapurin baseball-stadionilla kiekkofinaalin kanssa osittain samaan aikaan paikallinen MLB-seura Toronto Blue Jays taisteli Baltimore Oriolesia vastaan tärkeässä kotiottelussaan.

Blue Jays ilmoitti ottelunsa yleisömääräksi noin 45 000 silmäparia, Kanadan kiekkofinaalia oli seuraamassa ilmoituksen mukaan reilu 18 000 katsojaa.

Ehkä toiseen, mahdollisesti ratkaisevaan finaaliin intensiteetti nousee niin kaukalossa kuin katsomossakin. Muuten toivon, että olisin itsekin katsomassa baseballia, koska tiistai-illan kaltaisesta läpsyttelystä ja vajaamiehisen yleisön hyminästä ei juuri jää jälkipolville kerrottavaa, vaikka World Cup siihen ratkeaisikin.

» Lähetä palautetta toimitukselle