HPK - IFK
ILV - PEL
JUK - SPO
JYP - KAL
KOO - SAI
ÄSS - KÄR
LUK - TPS
BUF - NYR 2.00
CAR - EDM 2.30
MIN - NJD 3.30
ANA - BOS 5.00
PHI - DET 20.00
PIT - CGY 20.00
COL - STL 22.00
Mielipide

Pöytä on katettu Mälkiälle

MESTIS / Kolumni
Kiekko-Vantaa saa takaisin valmentajavelho Simo Mälkiän. Lappeenrantalainen allekirjoitti tulevan kauden kattavan sopimuksen.

Kiekko-Vantaa saa tutun päävalmentajan, kun KooKoossa vaikuttanut Simo Mälkiä palaa Tikkurilaan. Mälkiän paluu merkitsee enemmän kuin hänen tullessaan joukkueeseen kaudelle 2015-16.

Jami Kaupin hidas Kiekko-Vantaa vaihtui Mälkiän nopean pelin ja fyysisyyden aikaan. Toisena kautena Mälkiä sivusi seurahistoriaa luotsatessaan vantaalaiset hopealle. Kaiken kukkuraksi hän voitti vuoden herrasmiespalkinnon rauhaisan olemuksensa perusteella.

Mälkiän paluun helpoksi tekee se, että joukkueella on kasassa valmis runko. Koko kauden loukkaantuneina olleet Nico Nurmikanta ja Pekka Niemimaa saanevat uudet alut Mestis-kaukaloissa.

Kiekko-Vantaa sai ennen kauden alkua tusinan verran uusia pelaajia. Heistä muun muassa Robert Arrak ja Erich Embrich lukeutuivat yhteistyöseura Jokereiden organisaatioon ja pelasivat Kiekko-Vantaan lisäksi viime kaudella myös otteluita narripaidoissa.

Yksi sudenkuoppa lohipaidoilla tulee olemaan kesäharjoitukset. Jos Mälkiä saa pelaajansa tekemään pyyteetöntä työtä talven varalle, on Kiekko-Vantaa yksi mestaruussuosikeista. Täksi kaudeksi nimittäin paukut loppuivat kesken. Valmentaja Pasi Arvosen mukaan työn määrä jäi vähäiseksi, ja se kostautui.

Mälkiälle on olemassa valmiina kova ykkösketju: Janne Kivilahti, Joona Harjama ja Juuso Perttilä. Aiemmin kovan ketjun muodostivat Julius Rantaeskolan ja Toni Leinosen kentällinen. Heidän kuluva kausi oli melkoinen pettymys.

Arvosen mukaan kaksi asiaa kuvasivat hyvin mennyttä kautta: peruskunto ja henkinen osa-alue. Nämä osaset puuttuivat, ja nousivat varsinkin loppukaudesta arvoon arvaamattomaan. Oli hetkiä, jolloin kukaan ei ottanut vastuuta maalinteossa, ja hetkiä, jolloin erityisesti kotikaukalossa yleisön paine aiheutti vaikeuksia. Kuudes pelaaja olikin yhtäkkiä vihollinen.

Kiekko-Vantaan on opittava pelaamaan johtoasemassa, jos mielii menestyä. Liian usein vastustaja tuli takaa tasoihin ja ohi. Materiaalin laajuus ei tällä hetkellä ole kovinkaan leveä.

» Lähetä palautetta toimitukselle