Mielipide

Päästäkää Patrick Kane erikoisluvalla Pohjois-Amerikan joukkueeseen

MAAJOUKKUE / Kolumni
Yhdysvaltain tähtihyökkääjä Patrick Kanea käy sääliksi. Kiekollisesti yksi maailman taitavimmista pelaajista silminnähden kärsii joutuessaan pelaamaan John Tortorellan kohelluskiekkoa keskinkertaisten ketjukaverien kanssa. Kane ja Pohjois-Amerikan joukkue taas olisivat kuin luodut toisilleen.

Yhdysvaltain World Cup -urakka päättyy alkusarjaan. Joukkueen peli on ollut sekavaa, mielikuvituksetonta ja luvalla sanoen karmeaa katsottavaa. Amerikkalaisten suurin tähti Patrick Kane on kiekon kanssa häikäisevän taitava, mutta jää valitettavan yksin kiekollisessa pelissä.

World Cupissa pelaa joukkue, johon Kane sopisi taitojensa ja pelityylinsä puolesta täydellisesti: Pohjois-Amerikka. Kanadalaiset ja amerikkalaiset nuoret tähdet ovat pelanneet virkistävän hyökkäävää peliä. Virtuoosimaisen taitava Kane olisi elementissään esimerkiksi maanmiehensä Johnny Gaudreaun rinnalla.

Kane sopisi taitojensa ja pelityylinsä puolesta täydellisesti Pohjois-Amerikan joukkueeseen.

Ainoa este Kanen pelaamiseen Pohjois-Amerikan joukkueessa on tietysti turnauksen säännöt, joiden mukaan Pohjois-Amerikan riveissä pelaavien on oltava alle 24-vuotiaita.

Yhdistelmäjoukkueita on paljon kritisoitu keinotekoisuudesta, vaikka sekä Euroopan että Pohjois-Amerikan yhdistelmäjoukkueet ovat nimenomaan tuoneet turnaukseen jännitystä ja mielenkiintoa.

Niinpä yksi sääntömuutos, jolla Kanen sallittaisiin pelaavan Pohjois-Amerikan joukkueessa, ei keinotekoisuusasetelmaa juuri muuttaisi.

Haikailemani poikkeussääntö palvelisi paitsi yleisöä myös Kanea itseään. Amerikkalaistähti oli murheen murtama ottelun loppuhetkillä, kun varmistui, että Yhdysvaltain turnaus päättyy alkusarjaan. Yhdysvaltain paidassa Kanen paras saavutus on olympiahopea vuodelta 2010.

Tuskin Kane Pohjois-Amerikankaan riveissä pystyisi Kanadaa kaatamaan ja voittamaan World Cupia, mutta mailataituri pääsisi edes pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja nauttimaan pelaamisesta.

Yhdysvaltain kokoonpano ja taktiikka oli vain Kanen kiusaamista.

» Lähetä palautetta toimitukselle