Mielipide

Ovetškin on enää yhden voiton päässä täysosumakaudesta

NHL / Kolumni
600 NHL-maalia täyteen. Uran seitsemäs runkosarjan maalipörssin voitto. Kauan odotettu Pittsburgh Penguinsin kaataminen pudotuspeleissä. Aleksandr Ovetškinin kausi on ollut upea, ja vain yksi voitto erottaa venäläisen Stanley Cupista ja täydellisestä kaudesta.

Washington Capitals onnistui viimein selättämään Pittsburgh Penguins -peikkonsa, ja upean kevään huipentava Stanley Cup -mestaruus on enää yhden voiton päässä. Vaikka Capitals-miehistö onkin kollektiivisesti nostanut tasoaan, on isoimmassa valokeilassa elämänsä kautta pelaava Aleksandr Ovetškin.

Ovetškin on vihdoin osoittanut olevansa supertähti myös pudotuspeleissä. Upean kauden täydellinen päätös on enää yhden voiton päässä.

Ensimmäistä kertaa NHL-urallaan 32-vuotias venäläistähti on päässyt pudotuspeleissä toiselta kierrokselta jatkoon ja on joukkueen kapteenina vahvasti johdattamassa Capitalsia Stanley Cupin voittoon. Runkosarjan maalikuningas on myös pudotuspelien maalipörssin kärkipaikalla yhdessä Winnipeg Jetsin Mark Scheifelen kanssa.

Edellisen kerran sama pelaaja on voittanut runkosarjan ja pudotuspelien maalipörssin kaudella 2003-04, jolloin Jarome Iginla oli pudotuspeleissä yksin kärjessä ja jakoi runkosarjan maalikuninkuuden Rick Nashin sekä Ilja Kovaltšukin kanssa.

Capitals-kapteenin merkitys joukkueelleen ei kuitenkaan ole rajoittunut pelkästään maaleihin. Ovetškin on aiempina keväinä saanut kritiikkiä löysästä pelaamisestaan, mutta tänä vuonna tilanne on toinen. Maalitykki on näyttänyt mallia kokonaisvaltaisella pelillään ja vahvalla taistelullaan.

Esimerkki on tarttunut vahvasti koko joukkueeseen.

Capitalsin pelatessa selkä seinää vasten konferenssifinaaleissa Tampa Bay Lightningia vastaan Ovetškin jäi kuudennessa pelissä maaleitta ahkerasta laukomisesta huolimatta, mutta maalittoman putkensa katkaissut T. J. Oshie ja alempien ketjujen raataja Devanté Smith-Pelly astuivat esiin.

Vastaava ilmiö tapahtui neljännessä finaalipelissä Vegas Golden Knightsia vastaan. Kapteeni ja ykköstähti jäi maaleitta, mutta kuusi eri maalintekijää johdatti joukkueen − Jevgeni Kuznetsovin ja Nicklas Bäckströmin syöttöjen ansiosta − selvään 6−2-voittoon.

Capitalsin mestaruushaaveet ovat vuodesta toiseen henkilöityneet − ja joidenkin mielestä kariutuneet − Ovetškiniin. Iso osa nykymiehistöstä on joutunut kolmesti peräkkäin päättämään kautensa pudotuspelien toisen kierroksen jälkeen, vaikka Capitals on vuodesta toiseen ollut suurimpia mestarisuosikeita.

Ovetškin on vihdoin osoittanut olevansa supertähti myös pudotuspeleissä. Kapteeni on johtanut joukkojaan edestä, ja koko Capitals-ryhmä pelaa yhtenäisesti vahvaa kevättä. Upean kauden täydellinen päätös on enää yhden voiton päässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle