Mielipide

Overtime ranking – osa 1

MAAJOUKKUE / Kolumni
Jatkoajan toimittajat Slovakiassa ovat päättäneet astua isoihin saappaisiin ja julkaisevat oman, sen ainoan oikean "power rankingin" eli Overtime rankingin. Aina ottelukierroksen jälkeen MM-kisoihin osallistuvat maat pistetään surutta järjestykseen, pettämättömällä logiikalla. Olkaa valmiina, tässä tulee ensimmäinen.

1. Saksa

Saksa voitti Venäjän. Jep. Ensimmäistä kertaa ikinä. Germaanit ovat kovaa tahtia parantamassa viimevuotista neljättä sijaansa. Kultajuna puksuttaa.

2. Norja

Ensimmäinen voitto sitten vuoden 1950 Ruotsista. Tässä mukana myös junioreiden ottelut. Viikingit tulevat. Tätä tukee myös Kosicessa nähty Slovakian väreissä ollut viikinkikypärä. Enteet ovat selvät.

3. Suomi

Loistelias voitto pitkäaikaisesta arkkivihollisesta Tanskasta antoi lisäpotkua Suomen joukkueelle. Leijonat ovat täynnä sisua, kuten Leo Komarov osoitti tekemällä toisessa erässä verivalan menestyksen puolesta.

4. Kanada

Vaahteranlehtipaidat aloittavat aina lepsusti. Sääli että se unohdettiin kertoa joukkueen nuoriso-osastolle. Herkän partiopojan oloinen Jeff Skinner edustaa nyky-Kanadaa.

5. Yhdysvallat

Melkein samat sanat kuin Kanadalla. Lepsu aloitus oli historiaa ja Itävalta oli vastaantulija.Vaikka joukkueen keski-ikä on lähempänä B-junioreita kuin NHL-pelaajan keski-ikää, yhtälö tuntuu toimivan.

6. Tshekki

Voiko pelata loistavaa jääkiekkoa, jos on kahteen otteeseen häviöllä Latvialle? Voi. Tshekin tähdet pyörittivät kauniisti baltteja miten tahtoivat, vaikka loppulukemat olivat vain 4-2.

7. Slovenia

Slovenia oli hyvä. Loistava jopa. Joukkueen maalivahti Robert Kristan sanoi, että "slovakit olivat onnekkaita voittaessaan". Onnekkaita? Slovenia oli siis parempi joukkue.

8. Slovakia

Voitto Sloveniasta oli siis onnenkantamoinen. Ei asiaa mitalipeleihin. Ei vaikka kuinka fanit huutaisivat. Itse asiassa ei etenkään silloin – vähemmästäkin on kuurouduttu.

9. Valko-Venäjä

Vikkelät valkovenäläiset antoivat kaikkensa Kanadaa vastaan. Tällä kertaa se riitti vain häviöön. Joukkue on laiskan toimittajan unelma. Jokainen pelaaja on nopea ja taitava, enää tarvitsee keksiä korvaavia adjektiiveja.

10. Latvia

Joka vuosi, joka kevät, joka kisat: Latvian maalivahti Edgars Masalskis. Torjuu kaiken. Aina. Paitsi Tshekkiä vastaan. Tilastokummajainen.

11. Ruotsi

Hävisi entiselle alistajalleen Norjalle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1950. Oli vasta vuonna 1953 yhtä menestynyt kuin Suomi MM-kisoissa. Historia painaa selkää.

12. Tanska

Vuoden 1992 jalkapallon euroopanmestaruuden todistaneet fanit ovat viimein löytäneet tiensä kuningas Jääkiekon pariin. Orange Arenan katsomot raikuivat ottelun ajan Denmark, Denmark -huutoja. Eipä auttanut.

13. Itävalta

Hävisi avausottelunsa Yhdysvalloille. Mieleenpainuvinta esityksessä oli joukkueen kapteenin sukunimi. Mikä ei nyt juuri tule mieleen.

14. Venäjä

Venäläisvahti Jevgeni Nabokov sanoi ottelun jälkeen, että he osasivat odottaa Saksan olevan vahva. Valehtelija! Takki auki ja turpaan tuli.

15. Sveitsi

Todisti että jääkiekon MM-kisoissa voi voittaa pelaamalla samalla tasolla virallisen maskotin kanssa. Maskotilla tuntuu sentään olevan irtonaiset lanteet ja hyvä meininki.

16. Ranska

Hävisi Sveitsille.

» Lähetä palautetta toimitukselle