Mielipide

Oodi Lapin kiekkoilulle

MAAJOUKKUE / Kolumni
Rovaniemen Kiekko tavoittelee nousua Mestikseen. Uudelleen nousu olisi koko lappilaiselle kiekkoilulle iso asia.

On täällä erämaata ja lunta, mutta myös kiekkoa ja kiekkohulluutta.

Olen itse kotoisin pienestä kylästä Tornionjokilaaksosta, Ylitorniolta. Kylässä asuu alle 5000 asukasta, mutta silti Ylitornion ylpeys Et-Po 72 pelasi lähes 10 vuotta Suomi-sarjaa. Sitä voi pitää saavutuksena. Et-Po haastoi aivan tasapäisesti jopa Lapin suurimman joukkueen RoKin ja saattoi välillä jopa voittaakin. RoKin sivulla Et-Po:n kohtaamista mainostettiinkin Lapin El Clasicona.

Lapissa pyörii kolmosdivisioonatasolla Lappi-liiga -niminen sarja, oikea Lapin oma NHL. Siinä pelaa joukkueita ympäri Lapin läänin, mikä on mielestäni upea asia. Lappi on tunnetusti pitkien välimatkojen maa ja resurssien ollessa pienet, on tällainen koko läänin kattava sarja osoitus alueen kiekkohulluudesta.

Täältä perukoilta ovat monet kiekkoilijat lähteneet maailmalle. Ylitorniolta muun muassa Toni Koivisto ja Jarkko Kauvosaari. Niin pienestä kylästä lähteneenä on suuri saavutus ja loistavan asenteen merkki pelata kiekkoa korkealla tasolla.  Uusin tähti lappilaisella kiekkokartalla on Ville Pokka. Viime kesänä New York Islandersiin varattu Pokka on - toivottavasti - ensimmäinen lappilainen NHL-ammattilainen. Viime keväinen varmuus Kärppien takalinjoilla kyllä kielii tästä. Eikä tässä ollut paljoa sitä kuuluisaa ”Lapin lisää”.

Rovaniemen Kiekon unelma Mestiksestä olisi toteutuessaan tärkeä juttu. Se loisi uskoa huomiseen. Kiekkohullu Lappi tarvitsee sitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle