Mielipide

Neljä takana, monta edessä

LIIGA, NHL, MESTIS, MAAJOUKKUE / Kolumni
Kun joku media täyttää vuosia, mietitään yleensä menneitä, kerätään ehkä parhaita tarinoita vuosien varrelta. Neljä vuotta on verkkomaailmassa pitkä aika. Se on kuitenkin tuntunut niin lyhyeltä, ettei ole tarvetta muistella. Eikä siihen vuosikymmenen mielenkiintoisimman kiekkokauden aikana olisi edes aikaa.

Nyt käynnissä olevaa kiekkokautta voi hyvällä syyllä sanoa mielenkiintoisimmaksi yli vuosikymmeneen. NHL-pelaajat virtaavat Eurooppaan, SM-liigaan ja Mestikseenkin. Kiekkojännäreillä Tampereella, Hämeenlinnassa, Kuopiossa, Joensuussa, Oulussa ja monessa muussa kaupungissa ympäri Eurooppaa on mahdollisuus joka viikko nähdä maailman kovimman kiekkosarjan pelaajia. Voiko kiekkofani parempaa toivoa.

Kun kiekkofani on innoissaan, se tarkoittaa, että Jatkoaikakin on innoissaan. Jatkoajan perusperiaatteena on ollut, ja on jatkossakin "faneilta faneille". Se ei tarkoita subjektiivisia ja puusilmäisiä otteluraportteja, vaan juttuja, joita me itse haluaisimme lukea. Ei lööppien, palstamillimetrien tai ohjelmasekuntien ehdoilla. Uskomme nyt ja tulevaisuudessakin vakaasti siihen, että toimituskuntamme on tarpeeksi laaja läpileikkaus kotimaisista kiekkoihmisistä, että pystymme palvelemaan kaikkia tästä maailman hienoimmasta lajista kiinnostuneita.

Jatkuva lukijamäärän kasvu kertoo siitä, että olemme tehneet asioita oikein. Siitä huolimatta emme aio jäädä lepäilemään ja nauttimaan nykyisestä. Yritämme jatkossa mennä entistä syvemmälle itse peliin ja niiden ainaisten kuka-, mitä-, missä- ja miten-kysymysten lisäksi pyrimme tuomaan ainakin yhden näkökulman kysymykseen miksi: ”Miksi joku joukkue voitti mestaruuden?” ”Miksi tuomari epäonnistui?” Saattaa maallikosta kuulostaa helpolta, mutta kun asiaa tarkemmin miettii, ei se olekaan niin yksinkertainen. Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Risto Dufva sanoi Jatkoaikaa Suomen johtavaksi mielipiteenmuokkaajaksi, meillä on siis vastuumme siitä, mitä kirjoitamme.

Erityinen ylpeilynaiheemme on Mestis-toimituksemme. SM-liigan päätös nostaa Mestiksen voittaja liigaan on lisännyt sarjasta kiinnostuneiden määrää, mutta miten käy kun liiga syksyllä jälleen lyö ovet säppiin? Me lupaamme: emme unohda Mestistä!

Kuulostaa klišeeltä, mutta Internet on mullistanut tiedonvälityksen. Painettu paperimedia on auttamattomasti myöhässä, kun se raportoi otteluista perinteiseen tyyliin, kiitos internetin ja digitaalisen television. Jatkoajan tavoite on nyt ja jatkossakin olla nopein ja ennenkaikkea luotettavin uutislähde ja tuottaa jokaisesta merkityksettömästäkin runkosarjaottelusta raportti, josta voimme olla ylpeitä. Haaste on valtava, sillä suuret mediatalot satsaavat jatkossa entistä enemmän verkkopalveluihinsa. Niiden puristuksessa me aiomme olla hereillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle