Mielipide

Minnesota jatkaa rakennustyötään - Riittääkö rahkeet playoffseihin?

NHL / Kolumni
Minnesota on rakentanut joukkuettaan maltilla. Viime kaudella joukkue esitti paikoitellen jo viihdyttävämpää jääkiekkoa mutta laajennusjoukkueen materiaalilla ei vielä playoffseihin päästy. Tälle kaudelle joukkueeseen on saatu pari laadukasta pelimiestä mukaan ja playoffseihin pääsy voi olla jo tosiasia ensi keväänä.

Joukkue on pelannut harjoitusottelut mallikkaasti ja tätä kirjoitettaessa ei joukkue ollut hävinnyt vielä kertaakaan. Mutta harjoitusottelut ovat aina harjoitusotteluita. Tosiasia on kuitenkin se että varsin keskinkertaisella pelaajamateriaalilla ja yhdellä hyvällä kentällisellä ei pitkälle pötkitä. Ongelmaksi tulee tälläkin kaudella materiaalin kapeus. Joukkue joutuu pelaamaan varsin passiivista puolustuspeliä koska muuten joukkueella ei suuremmin ole mahdollisuutta voittoihin, Gaborik ja Brunette eivät yksin pysty nostamaan joukkuetta illasta toiseen voittojen tielle. Kakkoskentästä ei usein apuja ole ja kun puolustus ja maalivahtipeli on varsin keskinkertaista, onkin selvää että pitkällä kaudella tulee usein tappioputkia. Ainoa mistä Minnesota voi olla ylpeä on ylivoimapeli. Kun tilaa ja aikaa on, joukkue pystyy tekemään maalinsa.

Joukkueen hyökkäyspeli sai tarvittua kokemusta ja taitoa kun veteraani Cliff Ronning liittyi joukkoihin kesällä. Myös Bill Muckalt on tervetullut lisä duunaripuolelle. Mielenkiintoista on myös nähdä vakiinnuttaako konkari Tony Virta itselleen pelipaikan ”ylhäällä”. Antti Laaksonen pelaa illasta toiseen yhdessä NHL:n toimivimmista kolmoskentistä.

Maalivahtipeli on liigan keskitasoa. Manny Fernandez pelasi hieman heikomman kauden mutta on silti varsin kelvollinen maalivahti. Dwayne Roloson voitti viime kaudella useita pelejä omalla panostuksellaan. Maalivahteihin joukkue tuskin kaatuu mutta näillä maalivahdeilla ei voi haaveilla menestyksestä pitkässä juoksussa.

Puolustus on varsin nimetön mutta yllättävän toimiva. Filip Kuba on joukkueen ykköspakki. Nuoret Nick Schultz ja Willie Mitchell pelasivat loistokaudet ja ovat ensi kaudella isossa roolissa. Pakisto on hyökkäyspäässä kohtalaisen avutonta mutta oman pään siistimisessä joukkueen pelaajat osaavat hoitaa hommansa varsin mukavasti.

Hyökkäyksessä pääpaino on Brunette-Gaborik kaksikolla. Sergei Zholtok pystyy parempaan mitä parina viime kaudena mieheltä on nähty. Cliff Ronning saanee paljon peliaikaa ja vastuuta eikä miehen parhaat vuodet ole suinkaan takanapäin. Myös Darby Hendrickson ja Wes Walz pystyvät maalintekoon vaikka ovatkin tunnetuja puolustuspelaamisestaan. Hyökkäyksen materiaalin kapeus ja heikohko taso ovat joukkueen suurimmat ongelmat. Maaleja joukkue ei paljoakaan tee ja hyökkääjien kuuluu pelityylin mukaan osallistua vahvasti puolustamiseen.

Seuraa häntä:

- Cliff Ronning. Pieni ja nopea pelaaja tulee saamaan paljon vastuuta. Mies pystyy kantamaan isonkin roolin kuten aikoinaan Nashvillessa.

- Nick Schulz. Läpimurto viime kaudella. Lähes ainoa pakki joka pystyy kiekolliseen peliin ja saakin paljon aikaa ylivoimissa.

Miten joukkue menestyy:
Ei playoffseihin. Hyytyy loppukaudella pahasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle