Mielipide

Miettinen uusi Blues-kippari – Laatikainen pitkään sivussa

LIIGA / Kolumni
Blues päihitti Espoossa KHL-joukkue Amur Habarovskin maalein 5–3. Bluesin kapteenina toimiva Camilo Miettinen syötti Tommi Huhtalan päällään iskemän voittomaalin reilu minuutti ennen loppua. Miettisellä on takanaan "elämänsä paras kesä."

Sentterinä Bluesin kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa pelannut Camilo Miettinen oli Amur-ottelussa siirretty laitaan. Hän pelasi yhdessä Tommi Huhtalan ja Marco Rosan kanssa. Bluesin valovoimaisimman pelaajan tiedotettiin tänään myös olevan toinen varakapteeni. Hän kantaa kuitenkin "C"-tunnusta vielä jonkin aikaa, sillä kapteeni Arto Laatikaisen paluu venyy liigakauden puolelle.

– Se on ollut pitkäaikainen haave. On vaan osannut unelmoida tollasesta hommasta. Todella hieno juttu!

Oliko päätös valmentajien, vai äänestettiinkö joukkueessa?

– Ihan valmentajien päätös. Mutta rohkenen väittää, että ei olisi hirveästi eri lailla mennyt äänestämälläkään, Miettinen sanoo.

Kapteeni Laatikainen vielä pitkään sivussa

Arto Laatikaisen takaisin saaminen on iso asia Bluesille. Laatikaista voi kutsua Espoossa jopa legendaksi.

– No kyllä tässä hallissa voi. Aina kun "Ladalla" on asiaa, niin muilla on turpa kiinni. Persoonana tuo paljon rauhallisuutta ja kokemusta. Kaikki katsoo ylöspäin.


Miettinen kipparoi Bluesia, kun Laatikainen on sivussa.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki vahvistaa, että valinta oli helppo tehdä.

– Laatikainen on mielestäni itseoikeutettu, hän halusi vastata haasteeseen ja sen takia tänne tulikin. Iso juttu, että hän palaa tänne. Toivottavasti saadaan ukko pian kaukaloon, loukkaantuminen harmittaa häntä runsaasti.

– Cami oli mulla jo A:ssa kapteenina ja ilmentää roolia iloisuudellaan ja raikkaudellaan. "Lada" ja "Sape" taas ovat sellaisia, jotka nousevat esiin kun peli menee tiukaksi ja ilmentävät sitä meidän sitkeyttä. Espoolaisuus oli toki myös iso juttu, Marjamäki luettelee.

Laatikaisen paluuaikataulu on epäselvä, mutta liiga-avauksessa Blues-kapteenia tuskin nähdään. Myös kolhuja saanut Jani Hakanpää on sivussa ainakin harjoitusottelukauden loppuun.

– Toisaalta se on helkutin hyvä, että pääsemme ajamaan (Niklas) Tikkistä, (Joonas) Valkosta, (Santeri) Arousvaa ja uusia hankintojamme heti sisään. Pääsevät pelaamaan paljon ja opimme tuntemaan toisemme.

Torstain ottelussa Blues kaatoi Amurin maalein 5–3. Blues tuli peliin puolivalmiina, mutta pääsi pelin päälle ja kiihdytti toisessa serässä 3–1 -johtoon. Johto suli päätöserässä, mutta ottelu kääntyi lopulta jälleen sinisille.

– Voitto on voitto. Ihan hyvä meininki, mutta vähän puhallettiin ulos siinä 3–1:ssä ja silloin yleensä käy noin. Hyvä, että pystyttiin vielä nousemaan siitä, kommentoi Miettinen.


Blues päihitti Amurin niukasti.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Habarovsk tuskin oli parhaimmillaan, mutta SM-liigapelaajat pääsevät harvemmin vääntämään KHL-tason pelimiehiä vastaan.

– Harvemmin tollasia joukkueita vastaan pääsee pelaamaan. Hienoja kokemuksia, näitä ei liikaa uran aikana tule.

Paitsi jos Miettinen saisi joskus KHL-sopimuksen.

– Nimenomaan. Sitäkään ei koskaan tiedä.

Blues kohtaa KHL-joukkueita seuraavaksi Riian turnauksessa, johon se matkaa ensi viikolla. Miettinen ja päävalmentaja Marjamäki odottivat koitosta innolla.

– Riian turnaus on kova ja hieno haaste meille. Koko ajan pitää olla ajan hermolla ja välillä vaan roikkua pelissä mukana. Sitkeys ja henki kasvavat siitä, Marjamäki ennakoi.

Takana elämän paras kesä

Miettisellä on hieno vuosi takanaan. Viime marraskuussa hänestä tuli isä. Kesällä kirkon kellot soivat naimisiinmenon kunniaksi.

– Sanotaan jos pari vuotta sitten olisi kysytty että mitä kahden vuoden päästä, niin en olisi osannut kuvitellakaan. On ollut elämäni paras kesä. Rauhoittanut vähän itteäkin, kun olen ollut sellainen levoton sielu. Tasapainottanut koko elämää.

Siviilielämän hienot tapahtumat auttanevat myös jääkiekkoilijan ammatissa.

– No nythän se nähdään kunnolla. Mutta kyllä mä näin uskoisin.

» Lähetä palautetta toimitukselle