Mielipide

Mestarijoukkue uusiin kuoseihin

MESTIS / Kolumni
Jos ei mestaruuden puolustaminen ole muutenkaan helppoa, voi sen hyvällä syyllä uskoa olevan vielä vaikeampaa lähes puolen joukkueen vaihduttua kokonaan. Näin kävi Mikkelin Jukureille kuluneen kesän aikana. Vahvoja otteita viime kaudella esittäneet pelurit saivat tarjouksia ulkomaita myöten, ja rahakkaammat sopimukset luonnollisesti vetivät puoleensa.

Pelaajapaletista vastaava päävalmentaja Risto Dufva ei kuitenkaan jäänyt tilannetta sen suuremmin ihmettelemään vaan aloitti neuvottelut moneen suuntaan. Ja harjoituspelien jälkeen voi uuden orkesterin kokoonpanoon olla tyytyväinen, sillä loukkaantumisista toipuva ryhmä on täydessä vahvuudessaan jälleen kova pala purtavaksi.

Puolet joukkueesta uusia miehiä

Maalivahtiosastolla uusiutumista tapahtui 50%, eli viime kaudella suurimman osan runkosarjapeleistä torjunut Jussi Reiskanen lähti joukkueesta jättäen näin paikan Ville Vähäsalolle, joka saapui Mikkeliin Diskos-leiristä.

Puolustuksesta Jukurit menetti viime kauden jälkeen tärkeitä miehiä kuten JYPiin siirtyneen Jari Korhosen sekä Ruotsiin suunnanneen Markku Erholtzin. Syntyneitä aukkoja takalinjoille on kuitenkin Mikkelissä saatu tilkkimään muutama liigavauhtiakin jo kokenut peluri, Matti Kuusisto Bluesista ja Teppo Tuomanen HPK:sta. Pasi Järvinen tekee paluun Mikkeliin vuoden tauon jälkeen. Ilkka Kallioinen on Mestiksessä jo tuttu mies, pelasi viime kaudella Diskoksen D-paita päällään ja suorittaa tällä kaudella varusmiespalvelustaan Mikkelissä saaden näin myös hyvän mahdollisuuden astua Diskoksen vauhdista askeleen eteenpäin.

Hyökkääjäosastolla uusia kasvoja on sitten sitäkin enemmän. Bluesista Mikkeliin kävi täksi kaudeksi hieman vilkkaampikin liikenne, sillä puolustukseen tulleen Kuusiston ohella Espoosta Mikkeliin siirtyivät laiturit Teemu Sirén sekä Samuli Piiroinen. Liigan puolelta Mikkeliin tulivat myös JYPin viime kauden sentteri Juha-Pekka Hytönen, Tapparan Miro Laitinen sekä SaiPasta siirtynyt Olli Sipiläinen. Liigakokemusta on myös Ilveksen väreissä liigavauhtia maistelleella ja nyt Jukureiden paidan ylleen pukevalla Riku Rahikaisella. Mestiksen viime kauden eräs pirteimpiä hyökkääjiä oli ehdottomasti FPS:n hurjan loppukauden kunnon eräänä takuumiehenä häärinyt Ville Kiiskinen. Nyt Kiiskisen miehinen olemus (195cm/100kg) tuo lisää fyysisyyttä Jukuri-hyökkääjistöön.

Valokeilassa numero 17

Liekö sattuman kauppaa vai tietoinen ratkaisu, mutta legendaarisen Jari Kurrin numeron itselleen täksi kaudeksi on paitaansa saanut nuori mikkeliläinen, jonka otteita on syytä seurata tarkasti. Vasta 17-vuotias hyökkääjä on osoittanut harjoituspeleissä todella kypsiä otteita ja saattaakin olla vielä merkkaamaton paita vastustajien piireissä. Jo viime kaudella herra käväisi haistelemassa Mestis-vauhtia ja tällä kaudella on syytä odottaa, että numero 17 nähdään tositoimissa huomattavasti useamminkin. Peliäly ja liikkuvuus on todella kypsää tasoa, ja nuoresta iästä johtuen menohaluja riittää. Eli muistakaahan monsieur nimeltä Iivo Hokkanen...

Ollaanko kauteen valmiina?

Kuten monessa muussakin joukkueessa, on Jukureiden leirissä podettu jos jonkinlaisia loukkaantumisia ennen kauden alkua. Lähes joka mies on saanut kokea sairastuvan ihanuuden, mutta onneksi loukkaantuneiden lista on lyhentynyt lähes päivä päivältä jättäen toivottavasti jäljelle kauden alussa vain kaksi pahiten loukkaantunutta, eli Marko Tauriaisen sekä Samuli Piiroisen. Ehkäpä pahin loukkaantumissuma koettiin Vantaan harjoitusturnauksen aikaan, kun kaksi venäläisjoukkuetta esittelivät peräkkäisinä iltoina kyseenalaisia taitojaan suomalaisyleisölle. Ja muiden muassa Jukurit sai maksaa siitä kovan hinnan.

Toinen suuri ongelma Jukureilla on ollut oman jäähallin remontti. Jo viime kauden lopussa jouduttiin Kalevankankaan hallin jää tuottamaan tilapäisratkaisuin, ja nyt lopullisen remontin valmistuminen ja jään saanti halliin näyttää venyvän sarjan avausviikolle. Tästä syystä Jukurit on nähty harjoittelemassa ahkerasti Rantasalmella.

Pelillisesti asiat ovat ainakin valmentaja Risto Dufvan kommenttien mukaan pikku hiljaa niin kuin pitääkin. Kajaanissa pelatun harjoitusturnauksen jälkeen RD kertoi kentälliskokeilujen nyt olevan valmiina ja lopullisten muodostelmien löytyneen.

Mutta loppukaneettina voitaneen todeta, että kunhan koko materiaali saadaan jäälle ja omaan halliin ilmestyy jää, ei ole epäilystä siitä, etteikö rajusti uusiutunut Jukurit olisi valmis ottamaan haasteen vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös