PEL - IFK
TPS - HPK
BUF - TOR 1.00
WSH - TBL 1.30
VAN - OTT 4.00
ANA - WPG 4.00
Mielipide

Mestari vastaan oppipoika

NHL / Kolumni
Vuoden 2012 NHL:n pudotuspelien avauskierroksella kohtaa varsin yllättävä kaksikko. Toinen on hallitseva mestari ja toinen puolestaan varmisti pudotuspelipaikkansa vasta toiseksi viimeisellä kierroksella. Molempien joukkueiden yllä leijuu kuitenkin paljon kysymysmerkkejä.

Boston Bruinsin ja Washington Capitalsin välinen kohtaaminen lupaa silti todella hyvää ottelusarjaa.

Hallitseva Stanley Cup-mestari Boston Bruins nojaa vahvasti puolustukseensa ja maalivahtiinsa. Ja miksei nojaisi, onhan Tim Thomas hallitseva Conn Smythe- ja Vezina-voittaja. Lisäksi kapteeni Zdeno Chara johtaa ehkäpä liigan ilkeintä puolustuskuusikkoa. Mutta Bruins ei hyydy myöskään hyökkäyspäässä, kuten kuluvalla kaudella nähdyt useat murskavoitot ovat osoittaneet.

Washington Capitalsin leirissä puolestaan jopa aloittava maalivahti on kysymysmerkki, sillä molemmat vakiomaalivahdit ovat loukkaantuneina. Myös Caps-puolustus on ajoittain levällään kuin Jokisen eväät. Maalinteko ei sille tuota vaikeuksia, mutta siihenkin pystyy oikeastaan vain muutama pelaaja. Suurimpana esimerkkinä kapteeni Aleksandr Ovetshkin.

Washingtonin etu sarjassa on se, että se on pystynyt kukistamaan Bostonin tällä kaudella kolme kertaa. Vaikka Bruinsilla onkin 10 pistettä enemmän, ei tätä seikkaa kannata sivuuttaa.

1. Molempien joukkueiden maalivahtitilanteet ovat eläneet kauden aikana. Tim Thomasin taso on ailahdellut ja Tuukka Rask, Michal Neuvirth sekä Tomas Vokoun ovat kärsineet loukkaantumisista. Miltä joukkueiden maalivahtitilanteet näyttävät sarjan kynnyksellä?

2. Mitkä ovat joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet valmentajien ja pelitavan suhteen? Sujuvatko erikoistilanteet?

3. Mitkä osa-alueet pelaajistossa ovat joukkueen suurimmat vahvuudet ja heikkoudet tässä sarjassa?

4. Keneltä odotat suurinta parannusta verrattuna runkosarjaan, jonkinlaista mustan hevosen roolia?

5. Mihin sarja ratkeaa ja kumpi menee jatkoon?

» Lähetä palautetta toimitukselle