Mielipide

Mestareiden pelaaja-arvostelu

MAAJOUKKUE, Muut Sarjat / Kolumni

Maalivahdit:

Jeff Glass: 5-0-0, 92.2%, 1.40, arvosana: B+

Glass oli turnauksessa vähän työllistetty Kanadan ykkösmaalivahti. Ei voinut johtaa joukkojaan, koska joukot hallitsivat suvereenisti pelejä. Torjui vähät laukaukset suhteellisen hyvin.

Reiean Beauchemin: 1-0-0, 100%, 0.00, arvosana: B+

Kanadan kakkosmaalivahti pelasi ainoastaan Saksa ottelun ja otti kiinni varmasti kaikki 17 Saksan keskialueelta laukomaa laukausta. Yksi ottelu nuorten MM-tasolla ja nollapeli.

Puolustajat

Brent Seabrook: 0+3=3, +6, 0PIM, arvosana: B+

Loukkasi olkapäänsä, mutta taisteli läpi turnauksen hienosti vammoistaan huolimatta. Ei noussut vammoista johtuen odotetulle tasolleen kovine taklauksineen ja laukauksineen, mutta pelasi pelit läpi varmasti ja loi joukkueeseen taistelumielialaa kovalla asenteella. Muutaman kauden päästä NHL:ään ja tulevaisuudessa mahdollisuuksia aina joukkueensa 2-3 pakiksi sekä henkiseksi johtajaksi.

Dion Phaneuf: 1+5=6, +7, 14PIM, arvosana: A+

Turnauksen selvästi paras puolustaja, joka olisi pelannut jo NHL:ssä ilman työsulkua. Todellinen alakerran johtaja ja hurja pelityyli ihastutti monet. Oli turnauksen pakkipistepörssin kakkonen ja toi useasti kiekkoa läpi kentän hyökkäyspäähän saakka. Taklasi muutaman kerran todella kovaa ja voitti lähes kaikki kaksinkamppailunsa. Loistava esitys ja edessä tähtiluokan NHL tulevaisuus.

Shawn Belle: 1+0=1, +9, 6PIM, arvosana: A-

Jenkkifutarin näköinen, isokokoinen, loistavasti luisteleva pakki, joka toi kiekon usein omasta päästä parilla potkulla keskialueelle. Lähes mahdoton voitettava kaksinkamppailuissa mahtavan liikkeen ja fyysisyyden ansiosta. On parantanut paljon tasaisuuttaan viime kaudesta ja lukee peliä paremmin. Edessä hyvä tulevaisuus NHL:ssä. Kasvanut lapsuutensa Edmontonissa, mutta perhe on kotoisin Barbadokselta, jossa kiekkoa ei kauheasti pelata.

Shea Weber: 0+0=0, +10, 10PIM, arvosana: A-

Ei mässäillyt pisteillä, vaikka juniorijoukkueessaan on niitäkin tällä kaudella tehtaillut hyvää tahtia. Erittäin fyysinen, kova taklaaja ja ilkeä puolustaja, joka pelasi Phaneufin pakkiparina. Weberin taklauksesta kiertää villejä huhuja muiden joukkueiden kopeissa ja vastustajat selvästi varoivat häntä. Ottaa miehensä aina varmasti ja niin, että näillä ei tule edes mieleen voittaa kaksinkamppailua. Edessä saattaa olla tähtiluokan NHL tulevaisuus Adam Footen tyylisenä puolustava pakkina ja vastustajan eliminoijana, sillä on kehittynyt suurin askelin kahden viime kauden aikana.

Danny Syvret: 1+2=3, +9, 2PIM, arvosana: B+

OHL seura Londonin varaamaton huippupakki pelasi Barkerin tilalla kun tämä loukkaantui ja hyvin pelasikin. Teki finaalissa turnauksen voittomaalin ja oli kiekollisena itse varmuus. Nousi pariin kertaan hyvin hyökkäyksiin mukaan ja antoi teräviä avauksia. Ensi kesänä Syvret on kuumaa tavaraa jos NHL Draft pidetään. Hänen osakkeitaan laskee muita Kanadan pakkeja pienempi koko, mutta hän on kehittynyt todella paljon ja on menossa koko ajan hyvää vauhtia eteenpäin. Kovin monelta varaamattomalta puolustajalta ei lisäksi löydy nuorten MM-kultaa.

Cameron Barker: 1+0=1, +3, 4PIM, arvosana: B-

Viime kesän kolmosvaraus Ovechkinin ja Malkinin takaa loukkaantui turnauksen alussa ja joutui jättämään kisansa kesken. Olisi ollut todennäköisesti joukkueen kiekollinen johtaja ylivoimassa, mutta nyt ei pelannut kuin kaksi ja puoli peliä saalistaen yhden maalin. Kanadan kokonaispeliin Barkerin poissaolo ei vaikuttanut, vaikka monelle muulle joukkueelle WHL:n pakkien pistepörssijohtajan puuttuminen olisi ollut iso menetys. Edessä hieno NHL tulevaisuus muutaman kauden päästä. Saa pelata seuraavissakin kisoissa, joissa tarjolla suuri rooli ja läpilyönti yleiseen tietoisuuteen.

Braydon Coburn: 0+2=2, +8, 8PIM, arvosana: B+

Erittäin isokokoinen ja eleetön puolustava puolustaja pelasi omaa varmaa peliään ja pysyi näkymättömissä suuresta koostaan huolimatta. Tästä tietää, että Coburnin turnaus on ollut onnistunut. Otti miehensä valtavaan syliinsä ja piti heidät nuhteessa läpi turnauksen. Taklauksia olisi toivonut enemmän. Edessä hyvä NHL:n puolustavan puolustajan tulevaisuus.

Hyökkääjät:

Jeff Carter: 7+3=10, +10, 6PIM, arvosana: A+

Teki kuudessa pelissä seitsemän maalia, kymmenen pistettä ja laukoi joukkueensa eniten. Oli yksi turnauksen parhaista pelaajista ja muodosti turnauksen parhaan ketjun Ryan Getzlafin ja Andrew Laddin kanssa. On kehittynyt hienosti fyysisessä pelissä ja saanut paljon lisää lihasta parin viime vuoden aikana. Edessä voi olla tähtipelaajan tulevaisuus NHL:ssä.

Sidney Crosby: 6+3=9, +4, 4PIM, arvosana: A

Ehkä turnauksen eniten keskustelua herättänyt pelaaja, joka aloitti kisansa loistavasti, mutta vaipui tehollisesti vähän pimentoon turnauksen edetessä. Ei saanut Kanadan kovasta tasosta johtuen niin paljon peliaikaa, kuin muiden joukkueiden supertähdet. Teki kuitenkin arvokasta työtä joukkueelle karvaamalla, taistelemalla tilanteet loppuun ja antamalla taklauksia. Ensi kesän Draftin ehdoton ykköspelaaja ja tulevaisuuden supertähti NHL:ssä.

Colin Fraser: 1+4=5, +5, 2PIM, arvosana: B+

Kova etukarvaaja, joka pelasi paljon alivoimia ja toi energiaa kentälle. Taisteli hienosti joukkueensa puolesta ja muodosti hyvän kokonaisuuden Stephen Dixonin ja Clarke MacArthurin kanssa. Nopea, suoraviivainen ja kova taklaaja, jolla edessään NHL joukkueen kolmosketjun pelaajan paikka.

Anthony Stewart: 3+1=4, +6, 0PIM, arvosana: C-

Oli ehkä joukkueensa suurin pettymys loistavien viime nuorten kisojen johdosta. Pelasi Kanadan kolmosessa Richardsin ja Dawesin kanssa, eikä päässyt oikein kunnolla vauhtiin. Stewartilla on ollut hyvä, suoraviivainen luistelutaito yhdistettynä hyvään liikkeestä nopeasti lähtevään laukaukseen, mutta nyt tätä ei nähty samalla tavalla kuin aikaisemmin. Onko syytä huoleen?

Stephen Dixon: 0+1, +1, 2PIM, arvosana: C

Joukkueensa hyökkääjistä pienimmälle huomiolle jäänyt hyvä aloittaja ja hyvän pelisilmän omaava vastustajan pelin rikkoja, joka sai peliaikaa alivoimilla ja vastustajan ykköstä vastaan pelatessa. Hoiti oman hommansa tyylikkäästi, mutta Dixonilta olisi toivonut roolistaan huolimatta enemmän tehoja ja hieman näkyvämpää otetta. NHL paikka tulevaisuudessa pienen kokonsa johdosta epävarma, mutta mahdollinen.

Ryan Getzlaf: 3+9=12, +14, 8PIM, arvosana: A+

Yksi turnauksen parhaista hyökkääjistä, joka voitti turnauksen tehopörssin ja oli kakkonen pisteissä. Suoraviivainen, loistavasti peliä lukeva sentteri, joka pelasi Kanadan joukkueessa Carterin ketjussa laitaa. Monipuolinen pelaaja erinomaisen pelisilmän, fyysisen pelityylin ja hyvin kehittyneen luistelun ansiosta. Edessä todennäköisesti hieno tulevaisuus NHL:ssä, mahdollisuuksia tähtiluokkaan saakka.

Clarke MacArthur: 4+0=4, +5, 10PIM, arvosana: B

Nelosessa karvaajana käytetty fyysinen ja hyvä maalintekijä, joka iski neljä osumaa pienessä roolissa. Taisteli tilanteet loppuun ja pelasi suoraviivaisesti. Otti pari turhaa jäähyä kovan pelityylin seurauksena. Pieni yllätysvalinta Kanadan maajoukkueeseen, mutta näytti valinnan osuneen oikeaan.

Mike Richards: 1+4=5, +6, 2PIM, arvosana: A

Joukkueensa kapteeni oli joukkueensa taistelun ilmentymä. Tappoi alivoimia ja pelasi aina tilanteet loppuun saakka. Heittäytyi kiekkojen tielle ja laittoi kroppaansa peliin. Älykäs pelaaja kiekon kanssa ja ilman. Voitti aloituksia kovalla prosentilla ja pelasi pienet asiat erinomaisesti. Ilman Richardsia Kanadan pelistä olisi puuttunut henkisesti suuren pelaajan valtava sydän joukkueelle.

Andrew Ladd: 3+4=7, +11, 2PIM, arvosana: B

Fyysinen laituri iski turnauksen parhaassa ketjussa muutaman maalin, mutta hänen tärkein tehtävänsä oli tilan luominen ketjunsa peliin. Taklasi hyvin ja kaivoi kiekkoja kulmista. Ei saanut samanlaista kiekollista vastuuta kolmen taitavan pelaajan ketjussa, mitä seurajoukkueessaan Calgaryssa saa, mutta auttoi joukkuettaan muilla asioilla. Otti vain yhden kakkosen koko turnauksessa, vaikka Calgaryssa saattaa hyvin mennä 200 minuuttia tällä kaudella rikki.

Jeremy Colliton:

Loukkaantui ensimmäisessä pelissään ja seurasi kisoja katsomosta. Olisi ollut hyvänä kahden suunnan pelaajana tärkeä lisä joukkueeseen.

Corey Perry: 2+5=7, +2, 6PIM, arvosana: B-

Sai pelipaikan kun Colliton loukkaantui ja täytti sen ykkösen laidassa puolustavammassa roolissa kelvollisesti. Enemmän tehoja olisi voinut toivoa Bergeronin ja Crosbyn kanssa pelatessa, mutta toisaalta hänen tehtävänsä oli enemmän puolustaminen - siitäkin huolimatta, että seurajoukkueessaan OHL:n Londonissa Perry takoo kahta pistettä peliä kohden.

Nigel Dawes: 2+4=6, +8, 6PIM, arvosana: B+

Tankkimainen viime vuoden kisojen pistepörssin voittaja ja kova taistelija pelasi Richardsin ja Stewartin ketjussa hyvää kahden suunnan peliä. Oli tärkeä pelaaja erikoistilanteissa ja vaikeasti siirrettävä maalin edestä sivuun. Näytti kovan, periksi antamattoman luonteensa muutamaan kertaan ja tartutti esimerkkiä koko joukkueeseen.

Patrice Bergeron: 5+8=13, +5, 6PIM, arvosana: A+

Kisojen pistepörssin voittaja, joka olisi pelannut NHL:ssä ilman työsulkua. Näytti osaamistaan saadessaan paikan nykyaikaisella nopeasti ajattelevalla tyylillään. Ei leiponut turhaan kiekkoa, vaan laittoi sitä aina nopeasti eteenpäin ja pelasi koko ajan samalla itseään vapaaksi. Erittäin arvokas pelaaja joukkueelle henkilökohtaisten taitojensa johdosta. Valittiin kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle