Matushkin - ruotsalainen piristysruiske

LIIGA / Kolumni
Maksim Matushkin on pelannut Ässissä vasta kaksi ottelua, mutta peliotteet ovat olleet lupaavia. Mikäli taso pysyy tai jopa nousee, on ruotsalaispuolustajasta oiva apu kevään pelejä ajatellen.

Ässät haki kevään tärkeitä pelejä ajatellen vahvistusta joukkueeseensa. Hankinta itsessään ei yllättänyt kiekkoseuraajia, mutta Poriin saapuneen pelaajan nimi sen sijaan oli yllätys.

Maksim Matushkin. Kuka?

Slovakian pääsarjasta Liigaan ja Ässiin saapunut 27-vuotias puolustaja pelasi viime kaudella osan kaudesta Ruotsissa SHL:ssä, osan Allsvenskanissa. Tehot SHL:ssä eivät olleet kummoisia, mutta niin Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kuin Slovakiassakin Matushkin esitti vahvoja otteita.

Ässien ylivoima on koko Liigan huonointa, ja se on koko kauden ajan kaivannut jotain uutta ja raikasta. Juuri tähän rooliin vahvistusta haettiin ja kahden Ässissä pelaamansa ottelun perusteella vaikuttaa myös siltä, että Matushkin on sille tontille onnistunut haku.

Ensimmäisessä ottelussaan Matushkin tykitti näyttävän maalin Kärppiä vastaan ja vahvat esitykset jatkuivat myös ensimmäisessä kotiottelussa, kun vastassa oli sarjakakkonen TPS.

TPS:ää vastaan puolustaja teki rauhallisia ratkaisuja ja haki ketjutovereitaan hyvien syöttöjen avulla. Myös laukaus puhui muutaman kerran painavasti. Varsinkin ylivoimatilanteissa Matushkin erottui juonikkuudellaan edukseen muusta patapakistosta.

Myös Ässien päävalmentaja Jyrki Aho on pistänyt merkille uuden puolustajan vahvuudet.

− Matushkinista näkee, että hänellä on peliälyä. Häneltä löytyy kaivattua laukaisu-uhkaa. Lisäksi hän pystyy pitämään kiekkoa hyvin ja jakamaan laadukkaita syöttöjä. Uskon, että hän parantaa entisestään, kun pääsee rytmiin, Aho kuvaili perjantain voitokkaan TPS-ottelun jälkeen.

Mikäli vastaavat otteet jatkuvat, ja mitä todennäköisimmin myös parantuvat, on ruotsalaispuolustajasta vielä paljon iloa Ässille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös