Mielipide

Kommentti: Ketterän nousu Mestikseen olisi ollut lottovoitto koko Kaakkois-Suomelle

MESTIS, Suomi-sarja / Kolumni
Kauden 2015-2016 piti olla Ketterän kausi, mutta toisin kävi. Himoittu nousu Mestikseen oli maaliskuun alussa jo maalin päässä, mutta lopulta Mestis-paikka jäi neljän voiton päähän. Perinteikkään seuran nousu olisi ollut myös mukava piristysruiske koko kaakkoissuomalaiselle jääkiekkoilulle.

Imatran Ketterä ilmoitti jo keväällä 2015, että seuraavalla kaudella ainoa tavoite on nousta Mestikseen. Monet pitivät tavoitetta utopistisena, sillä Ketterällä oli allaan monta taloudellisesti sekä pelillisesti raskasta kautta. Osa veloista oli peräisin 90-luvulta asti.

Kaikkien yllätykseksi Imatralta alkoi kuitenkin kuulua positiivisia uutisia nopeasti kauden 2014-2015 päättymisen jälkeen. Jatkosopimuksia edellisellä kaudella pelanneiden pelaajien kanssa solmittiin jo hyvissä ajoin, ja yksittäisiä täsmähankintoja seura teki myös jo ennen kesää.

Kun lähes 500 liigaottelua pelanneen Pauli Levokarin sopimus Ketterään julkaistiin kesäkuussa, muuallakin Suomessa tajuttiin, että Imatralla ollaan tosissaan. Ketterä hankki myös kesken kauden riveihinsä kokeneet Liiga-pelaajat Sami Ryhäsen, Jarno Lippojoen ja Ville Hostikan.

Ketterä onnistuikin voittamaan Suomi-sarjan runkosarjan, ja pudotuspeleissä joukkue eteni puhtaalla pelillä finaaliin, jossa se kohtasi IPK:n Iisalmesta.

Kaikki odottivat, että Ketterä poistuu voittajana myös loppuottelusta ja varmistaa nousun Mestikseen. Lähellä se olikin, sillä Ketterä johti ottelua viimeisille minuuteille asti. IPK kuitenkin nousi tasoihin ja voitti ottelun jatkoerässä.

Edessä oli vielä toinen mahdollisuus, kun Ketterä pääsi pelaamaan karsintoja Mestiksen viimeiseksi sijoittunutta RoKia vastaan. Rovaniemeläiset veivät ottelusarjan imatralaisten kovista odotuksista huolimatta suvereenisti nimiinsä suoraan neljässä ottelussa.

Näin ollen 13 kautta 80- ja 90-luvulla ykkösdivisioonaa pelannut Ketterä ei saavuttanut kauan haaveiltua paikkaa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla jääkiekossa.

Kaakkois-Suomessa ehdittiin jo talven mittaan haaveilla tilanteesta, jossa Lappeenrannassa olisi Liiga-joukkue ja Imatralla Mestis-joukkue. Ketterän nousu jäi kuitenkin toteutumatta, mikä tarkoittaa sitä, että SaiPan ja Ketterän yhteistyön syveneminen jää odottamaan tulevia kausia.

Joukkueet ovat toki tehneet yhteistyötä edellisillä kausilla, mutta pelaajaliikennettä on ollut pääsääntöisesti vain SaiPasta Ketterään päin. SaiPa on usein kuitenkin joutunut lähettämään pelaajiaan kovempien pelien toivossa myös Mestis-joukkueisiin ympäri Suomen. Mestis-joukkue Imatralla olisi poistanut nämä ongelmat.

Uudella tilanteella olisi ollut positiivisia vaikutuksia myös Ketterään. Liiga-paikasta haaveilevat pelaajat olisivat varmasti tiedostaneet, että pelatessaan Imatralla he pelaavat myös SaiPan pelaajahankinnoista vastaavien henkilöiden silmien alla. Tämä olisi lisännyt varmasti pelaajien kiinnostusta siirtyä Ketterään.

Olisi, olisi, olisi... Valitettavasti faktaa on kuitenkin se, että Ketterän taival jatkuu ensi kaudellakin Suomi-sarjassa ja SaiPan Liigassa, joten yhteistyön syvenemistä on turha odottaa.

Ehkä sitten ensi kauden jälkeen!

» Lähetä palautetta toimitukselle