Mielipide

Kommentti: JYPin tylyys ei riitä

LIIGA / Kolumni
HPK haki lauantaina heidän tarvitsemansa vierasvoiton jatkoajalla, joka käänsi asetelmat vahvasti päälaelleen. Tiestä välieriin tuli huomattavasti sileämpi.

Ensimmäinen erä loppua kohden JYPille, toinen täysin JYPille ja kolmas vastaavasti HPK:lle. Siinäpä Jyväskylän lauantai-ilta pähkinänkuoressa.

Kun pelin päätöserä alkoi, lukemat taululla olivat 2−1. Lukemat olivat suorastaan lottovoitto HPK:lle, sillä vierailijat olivat pelillisesti kilometrien päässä hurrikaanilaumasta.

Mutta HPK:n onneksi kaikki kulminoituu yhteen tilastoon: maaleihin.

Kun JYP ei takonut rautaa sen ollessa kuumaa, hämeenlinnalaisten tie voittoon alkoi aueta. Vaikka JYP onnistui torpedoimaan vieraiden kiekollisen pelaamisen tarkalla sentterin vartioinnilla, bensa loppui kesken. Kolmas erä oli pelkkää selviytymistaistoa.

Tyly, aktiivinen ja ilkeä JYP vetäytyi pelästyneenä kuoreensa, ja HPK kiitti.

Joonas Lehtivuoren kaltaiset viivapelotteet pääsivät kiinni suurimpaan vahvuuteensa. Jyväskyläläisten vetäytyvä puolustustaktiikka avasi tukun vetopaikkoja viivaan, minkä kautta kaikki kolme maalia rakentuivatkin.

Niin vanha kuin klišee onkin, maalipaikat täytyy käyttää jäätävällä prosentilla. Tähän JYP ei kyennyt Hämeenlinnassa, eikä lauantaina kotihallissaan.

HPK nappasi nyt vierasvoiton, jonka se välieräpaikkaan tarvitsikin. Jatkossa riittääkin vain rallattelu kotivoittoihin pujottamalla JYPin pelaajat yksi kerrallaan rintataskuun.

Lisätiedot Emil Larmilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös