Mielipide

Kommentti: Hups, nyt vanhat VHS:t vaihtoon

MAAJOUKKUE / Kolumni

Kun kanadalaisista Boris Katchouk toimitti kiekon Suomen maaliin Suomi-Kanada-ottelun alussa, piti olla selvää, että maali hylätään. Sitä ei kuitenkaan syystä tai toisesta hylätty.

Ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan, oli Suomen maali siirtynyt paikoiltaan. Katchouk oli omalla toiminnallaan siirtänyt maalia.

Kiekko osui ensin Suomen maalin tolppaan, josta se kimposi Suomen maalivahdin Ukko-Pekka Luukkosen varusteisiin ja siitä maaliin.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton sääntöjen mukaan osuma voidaan hyväksyä maalin siirryttyä paikoiltaan ainoastaan silloin, kun puolustava joukkue on siirtänyt maalia. Tällöinkin ainoastaan siinä tilanteessa, jos tuomari tulkitsee tilanteen niin, että kiekko olisi mennyt varmasti maaliin.

Nuoret Leijonat puolusti avauserässä melko huolimattomasti, mutta tämä ei poista sitä tosiasiaa, että Kanadan maali olisi pitänyt jäädä syntymättä.

Monesti kotimaisten sarjojen tuomarointi herättää polemiikkia. Toisinaan oikeutetustikin. Kanadan maali kuitenkin osoitti sen, että räikeitä virheitä tehdään myös kansainvälisellä tasolla.

Ehdottaisin investoimaan uuteen digitaaliseen videotekniikkaan. Ilmeisesti tätä osumaa kelailtiin vielä vanhalta VHS-nauhalta, joka sattui pomppaamaan väärässä kohtaa. Sen vuoksi maali sitten jouduttiin hyväksymään.

Ehkä tällä uudella investoinnilla välttyisimme vastaisuudessa tällaisilta tilanteilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös