Mielipide

Kolumni: Jukurit panostaa rohkeuteen − löytyykö tasapaino?

LIIGA / Kolumni

Mikkelin Jukurit siirtyy nyt alkavalla Liiga-kaudella täysin uuteen aikaan. Vaikka joukkueen runko on säilynyt lähes samana, on joukkueen valmennus uusiutunut merkittävästi Pekka Kangasalustan ottaessa ohjat Risto Dufvan kaksi vuotta kestäneen ajanjakson jälkeen.

Jukurien pelitavassa on nähty jo harjoituskaudella merkittäviä muutoksia. Esimerkiksi puolustusalueen mies miestä-vastaan pelitapa on vaihdettu alue- ja paikkapuolustukseen. Täten Jukureilla on tulevalla kaudella huomattavasti paremmat mahdollisuudet lähteä nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Kahdella edellisellä kaudella osa Jukurien hyökkäyksistä tyssäsi siihen, että joukkueella kesti kauan aikaa ryhmittyä hyökkäyksiin. Liian usein hyökkäykseenlähdöt johtivatkin joko keskialueen kiekonmenetykseen tai kiekosta luopumiseen heti punaviivan jälkeen. 

Toisaalta Risto Dufvan pelitapa oli siinä mielessä toimiva, ettei se sallinut ylipelaamista, jolloin Jukurit välttyi usein tyhmiltä virheiltä. Nyt Pekka Kangasalustan pitää löytää sopiva kombinaatio hänen peräänkuuluttamaansa rohkeuden ja järkevyyden välille.

Alkavalla Liiga-kaudella Jukurien suurin kysymysmerkki ovat kuitenkin ratkaisupelaajien vire. Viime kauden alussa esimerkiksi Jukurien ykkössentteri Turo Asplund ei saanut parastaan irti itsestään.

Tällä kaudella niin hänen kuin Mika Partasen onkin onnistuttava pisteiden teossa heti alusta saakka ja näytettävä mallia Joona Jääskeläiselle ja Ville Leskiselle, joilla molemmilla on hyvät mahdollisuudet lyödä läpi myös Liigassa.

Koko jukuriorganisaation uskottavuuden kannalta olisikin tärkeää, että kausi lähtisi hyvin liikkeelle. Viime kauden alku oli nimittäin mikkeliläisille vaikea. Tuolloin Jukurit hävisi viisi ensimmäistä otteluaan saalistaen runkosarjan ensimmäisen 20 ottelun aikana ainoastaan viisi voittoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös