Mielipide

Kolumni: HIFK on jo paljastanut sikamaiset kasvonsa tällä kaudella Kärppiä vastaan – varsinkin Juhani Tyrväinen

LIIGA / Kolumni

Kun Kärpät ja HIFK kohtasivat lokakuussa ensimmäisen kerran tällä kaudella, HIFK:n Ryan O'Connor sai 2+10 minuutin rangaistuksen pään tai niskan alueelle kohdistuvasta taklauksestaan Miska Humalojaa kohtaan. Hetkeä aiemmin saman vaihdon aikana HIFK:n Juhani Tyrväinen oli taklannut kyseenalaisesti Teemu Kivihalmetta, mutta tilanteesta ei tuomittu rangaistusta. Molemmat Kärppien pelaajat linkuttivat pukukoppiin, eikä Humaloja enää pelannut ottelussa. HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin selitteli ottelun jälkeen, ettei tuollaisia pitäisi tapahtua, jos oma joukkue olisi kunnolla valmistautunut.

Toisessa kohtaamisessa marraskuussa Tyrväinen keräsi sillä kertaa 14 rangaistusminuuttia. Kolmannessa erässä Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen sai Tyrväiseltä poikittaista mailaa niskan alueelle. Siitä tuomittiin helsinkiläispelaajalle kahden minuutin jäähy. Kärpät teki ylivoimalla tasoitusmaalin. Tyrväinen ei kauan ehtinyt jäähynsä jälkeen jäällä viihtyä, kun hän pian taklasi Kärppien maalin takana Kukkosta kyynärpäällä päähän. Tyrväinen sai tällä kertaa tempustaan 2+10 minuutin jäähyn.

Kolmas kohtaaminen oli HIFK:n järjestämä ulkoilmaottelu. Kenties hienojen puitteiden ansiota, mutta se on ollut kauden ainoa ottelu, jossa HIFK ei ole ottanut oululaisia vastaan kaksiminuuttisia isompia rangaistuksia tai jälkikäteen tuomittuja pelikieltoja. Toki Tyrväinen istui tässäkin ottelussa kertaalleen yhden kaksiminuuttisen.

Loppukautta kohden meno vain paheni

Neljännessä kohtaamisessa tammikuussa HIFK:n Ville Varakas ajettiin suihkuun hänen taklattuaan Kärppien Sami Anttilaa päähän. Anttila loukkaantui tilanteessa, eikä pystynyt jatkamaan ottelua. Anttila palasi tositoimiin yhdeksän päivän päästä. Varakas sai tempustaan neljän ottelun pelikiellon.

Viidennessä ottelussa HIFK:n hyökkääjä Micke-Max Åstenin polvitaklauksesta loukkaantunut kärppäpuolustaja Mikko Niemelä sai magneettitutkimuksen jälkeen tylyn tuomion: kausi oli paketissa. Niemelä liikkui vielä pääsiäisen aikaan Kärppien A-juniorien otteluissa Raksilan jäähallissa keppien kanssa. Åsten sai polvitaklauksestaan neljän ottelun pelikiellon.

Kauden kuudennessa kohtaamisessa Tyrväisen päässä pimahti, kun hän tällä kertaa puolisen minuuttia ennen ottelun loppua joukkueensa selkeässä johtoasemassa iski poikittaisella mailalla Kärppien 18-vuotiasta superlupausta Kristian Vesalaista polveen sivulle. Tyrväinen sai tempustaan jäähyn sekä kuuden ottelun pelikiellon.

Kärppien ainoa yli kaksiminuuttinen rangaistus HIFK:ta vastaan tältä kaudelta on puolustaja Shaun Heshkan 2+10 minuuttia maaliskuun alussa. Syynä oli väkivaltaisuus, ja helsinkiläisten Thomas Nykoppille tuomittiin samasta kähinästä yhteneväinen rangaistus.

HIFK on jo paljastanut todelliset kasvonsa ja keinonsa – eritoten Kärppiä vastaan. Ne ovat väkivallan uhka ja silmittömät ylilyönnit, jotka vaarantavat kanssaihmisten terveyden.

Liigan kurinpidon on syytä olla tästä illasta alkaen erityisen hereillä. Pelaajien terveys on vaarassa. Tämän kauden perusteella varsinkin kärppäpelaajien aivot ja polvet.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös