Mielipide

Kolumni: Capitalsin mestaruusjuna meni jo

NHL / Kolumni
Kahden vakuuttavan vierasvoiton jälkeen Washington Capitalsin Stanley Cup -odotukset nousivat huippuunsa. Tampa Bay Lightning kuitenkin voitti kolme seuraavaa peliä, ja nyt Capitalsin finaalipaikka näyttää epätodennäköiseltä.

Pittsburgh Penguinsin voittaminen pudotuspelien toisella kierroksella on sittenkin jäämässä Washington Capitalsin kovimmaksi suoritukseksi tämän kevään pudotuspeleissä. Itäisen konferenssin finaalit alkoivat Capitalsilta kahdella vakuuttavalla vierasvoitolla, mutta vahvaa alkua on seurannut romahdus.

Tampa Bay Lightning haki Capitalsin tavoin kaksi vierasvoittoa ja onnistui viidennessä pelissä voittamaan myös kotiyleisön edessä. Yllätysmomentti ja saavutettu etulyöntiasema murenivat nopeasti, ja sarja onkin katkolla Lightningille.

capitalsin Yllätysmomentti ja saavutettu etulyöntiasema murenivat nopeasti, ja sarja onkin katkolla Lightningille.

Capitalsilla oli tilaisuutensa kahdessa kotiottelussa säilyttää etulyöntiasemansa, mutta nyt kahden peräkkäisen kohtaamisen voittaminen vaikuttaa ylivoimaiselta haasteelta Lightningin piiskattua itsensä huippuvireeseen.

Erityisesti maalivahtipelaamisessa on tapahtunut ratkaiseva muutos. Capitalsin Braden Holtby on vajonnut tavallisen kuolevaisen tasolle eikä ole pystynyt kannattelemaan joukkuettaan. Lightningin Andrei Vasilevski puolestaan on kolmessa viime pelissä torjunut yhteensä 100 laukausta ja valittu jokaisessa jokaisella kerralla tähdistöön − kahdesti ykköstähdeksi.

Lightningillä on myös riittänyt ratkaisijoita laajalla rintamalla. Capitals puolestaan on elänyt lähinnä Jevgeni Kuznetsovin ja Aleksandr Ovetškinin tehoilla.

Tähtisentteri Nicklas Bäckström on palannut pelaavaan kokoonpanoon, mutta taitava ruotsalainen on käsivamman jäljiltä vielä kaukana parhaasta tasostaan. Samaan aikaan vahvasti pudotuspeleissä esiintynyt tanskalaissentteri Lars Eller on keskittynyt lähinnä jäähyilyyn.

Vasilevskin pelatessa nykyisellä tasollaan Capitalsin on petrattava hyökkäyspeliään hurjasti. Vaikka Capitals saisikin hyökkäysarsenaalistaan maksimaaliset tehot irti, Stanley Cup -finaaleihin eteneminen on silti valtava haaste.

Lightningillä on pelillisen edun lisäksi vahva henkinen yliote kolmen peräkkäisen voiton myötä. Capitalsilla oli oma hetkensä, mutta se juna meni jo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös