Mielipide

Kessel-kauppa ei tee Penguinsista mestarisuosikkia

NHL / Kolumni
Pittsburgh Penguins hankki loistavan pelaajan hyvällä kaupallaan Toronto Maple Leafsin kanssa. Mestaruustaisto vaatisi joukkueelta kuitenkin vielä enemmän.

Vapaiden agenttien hulinan käynnistyessä nähtiin odotettu pelaajakauppa, kun Phil Kessel jätti Toronto Maple Leafsin pitkän spekuloinnin ja pyörittelyn päätteeksi.

Pittsburgh Penguins onnistui oikein hyvin.

Leafsiin matkannut Kasperi Kapanen on lupaava nuori pelaaja. Scott Harringtonkin osaa pelata, ja myös ykköskierroksen varaus sopii Maple Leafsin suunnitelmiin.

Silti on lupa ihmetellä, miten Kesselin tasoinen pelaaja ei kelvannut millekään muulle seuralle 15 prosentin alennuksella. Siis summalla, jonka Leafs maksaa Kesselin palkasta.

Miksi Kessel ei pistäisi nyt ihan kaikkea peliin?

Kuten muutamia kertoja aikaisemminkin, uuden Penguinsiin hankitun hyökkääjän kohdalla hekumoidaan siitä, millaisia tuhoja kyseinen pelaaja voi saada aikaan Sidney Crosbyn tai Jevgeni Malkinin tarjoillessa tälle kiekkoja.

Nyt tilanne on oikeastaan vielä lupaavampi. Kessel voi iskeä maaleja joko kyseisten supertähtien tarjoilusta - tai sitten yksin, kun kaikki vastustajan pelaajat pörräävät Crosbyn ja Malkinin kimpussa. Kova juttu.

Kauppa herätti myös kritiikkiä. Kessel ei ole vastaus Penguinsin kaikkiin ongelmiin.

No ei ole, mutta maalinteko-ongelmaan Kessel on loistava paikkaus. Kyseinen ongelma oli joukkueen viime kauden aikana merkittävä.

Kesselin asennetta on myös turha spekuloida huonoksi. Oli jutuissa sitten perää tai ei, nyt Kesselillä on kaikkien aikojen tilaisuus näyttää kykynsä. Miksi Kessel ei pistäisi nyt ihan kaikkea peliin? Kuka ei olisi turhautunut heikosti valmennetussa Leafsissa kaiken sen pyörityksen ja myös puukotuksen keskellä?

Kesselin heikkoja laukaisuhallintatilastoja ei myöskään kannata tuijottaa liikaa. Leafs oli heikosti johdettu ja valmennettu seura. Koko joukkue pelasi surkeaa kiekonhallintaa Randy Carlylen aikakaudella. Eikä Tyler Bozak ole edelleenkään ykkössentteritasoa NHL:ssä.

Nyt asiat ovat paremmin. Mestarisuosikkia Penguinsista ei kuitenkaan tällä kaupalla saa. Paul Martinin ja Christian Ehrhoffin menettäminen samana kesänä jättää ison aukon takalinjoille.

Kuka pelaa ne kaikkein vaikemmat minuutit? Ei ainakaan Tim Erixon. Rob Scuderi ei ole enää mestaruusaikojen vedossa.

Penguinsin takalinjoilla on taitoa, mutta kovan kuorman jaksavista on pula. Määtän ja Derrick Pouliotin vastuun pitäisi kasvaa paljon, jos Penguins aikoo menestyä.

Myös hyökkäyksestä uupuu syvyyttä. Taito putoaa jyrkästi kahden ensimmäisen ketjun jälkeen. Brandon Sutterin pitäisi nostaa tasoaan reilusti, ja Jim Rutherfordin pitäisi taikoa joukkueelle myös toimiva nelosketju.

Ei vaivuta pessimismiin. Ensi kaudella Penguins tekee enemmän maaleja kuin viimeksi. Toivoa sopii, ettei myös päästettyjen maalien sarake heilahda ylöspäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös