Mielipide

Kerran vielä kundit

MAAJOUKKUE / Kolumni
Suomi ja Kanada kohtaavat Latvian MM-kisojen pronssiottelussa. Molemmat kärsivät kirvelevät tappiot lauantaina ja on mielenkiintoista nähdä onko pettymys onnistuttu nielemään, vai onko ottelussa hälläväliä mentaliteetti.

Ottelun voittoa ajatellen suurin kysymys on asenne. Kanada pelaa perinteisesti vain voitosta, joten jääminen pronssiotteluun voi olla vaikea sulattaa. Suomi sen sijaan on yleensä ollut kiinnostunut pronssistakin, joten vaaka kallistuu vähän Suomen puolelle.

Asenne ratkaisee

Kanada hävisi eilen värikkäiden vaiheiden jälkeen Ruotsille. Se ei ollut eilen parhaimmillaan ja Ruotsi pääsi rankaisemaan sieltä, minne ei yleensä Kanadaa vastaan ole mitään asiaa - maalin edestä. Kanada sortui puolustuspelin huolimattomuuteen, sillä hyökkäys oli tutun tehokas. Takaiskuista ei voi syyttää Marc Denis'a, mutta kuten tiedetään, voittoon tarvitaan 2-3 huippuvenymistä ja ne jäivät eilen ottamatta.

Sidney Crosby ja Patrice Bergeron kamppailevat turnauksen pistepörssin voitosta, joka tuskin tällä hetkellä kiinnostaa kumpaakaan. Kanada on kuitenkin nuori joukkue, eikä monellakaan ole aikuisten arvokisamitalia. Jos he löytävät kiinnostuksen mitaliin, ovat he vaikeita voitettavia.

Maaleja synnyttävä

Suomella on sama tilanne, kuin Kanadalla. Kiinnostus ratkaisee paljon. Leijonat ovat kuitenkin yleensä arvostaneet pronssia, joten sen suhteen voi olla tyyni. Tshekki ottelu ratkesi siihen, mihin monesti muuloinkin, huonoon viimeistelyyn. Kanada vastaan on kiekkojen mentävä putkien väliin, sillä nollapeli on kaukainen haave.

Suomen puolustukselle sattui eilen ratkaiseva virhe ylivoimalla, joka käänsi ottelun suunnan. Samoja virheitä ei tänään saa tulla. Sen koimme jo viimeisimmässä Kanada ottelussa. Fredrik Norrena pelasi hyvän välierän ja otti muutaman loistotorjunnan. Harmi, ettei hyökkäyspäässä pystytty hyödyntämään hyvää torjuntatyöskentelyä.

Jos molemmat löytävät asenteen pronssia kohtaan, voi ottelu olla viihdyttävä. Muussa tapauksessa nähdään todennäköisesti sunnuntai-iltapäivän ratoksi 60 minuutin rusettiluistelu. Suomi on ollut yleensä näissä tilanteissa terävämpi, kuten Nagano 1998 ja Pietari 2000. Joten eiköhän Leijonat jatka Lordin viitoittamaa tietä, ja vedä - Hard Rock Hallelujah - Kanadan nurin. ONNEKSI OLKOON LORDI!

» Lähetä palautetta toimitukselle