Mielipide

Kapteenin jatkosopimus on Jets-kesän ykkösprioriteetti

NHL / Kolumni
Winnipeg Jetsin lähivuosien menestystoiveiden kannalta kapteeni Andrew Laddin pitkä jatkosopimus olisi elintärkeä.

Pohdiskelin kolumnissani varaustilaisuuden alla Winnipeg Jetsin taktiikkaa tämän kesän varaustilaisuudessa. Ajattelin Jetsin pyrkivän aggressiivisesti hakemaan korkeaa varausvuoroa avauskierrokselle ja näin huippulupausta omaan, jo ennestään laajaan prospektijoukkoon.

Näin ei käynyt ja Jets oli pakotettu käyttämään jo aiemmin sen hallussa olleet 17. Ja 25. vuoron ensimmäisellä kierroksella. Floridasta tihkuneiden tietojen mukaan Jets olisi kyllä hakenut korkeampaa varausvuoroa, mutta suosikkikauppakumppani Arizona Coyotes ei tiettävästi Jets-pomo Kevin Cheveldayoffin tarjoukseen tarttunut.

Seuraavaksi katseet kääntyvät sopimusneuvotteluihin. Vapaiden pelaajien värvääminen alkaa toden teolla kuun vaihtuessa heinäkuuksi, mutta winnipegiläisille kaikkein tärkein neuvottelu käydään joukkueen ja sen kapteenin välillä.

kesän tärkein neuvottelu käydään joukkueen ja sen kapteenin välillä 

Jets-kapteeni Andrew Ladd aloittaa sopimuskautensa viimeisen kauden syksyllä. Ladd on joukkueensa kiistaton ja tunnustettu johtaja. Hän on myös kehittynyt erinomaisen luotettavaksi kahden suunnan hyökkääjäksi.

Vaikka Ladd onkin profiloitunut nimenomaan korkean työmoraalin raatajaksi, on hänen poissaolonsa näkynyt yllättävän paljon muun muassa Jetsin ylivoimapelissä. Ladd on vahva kulmissa ja maalinedustalla, mutta hänellä on myös tarkka ja nopea rannelaukaus. Juuri tuota laukausta ja viimeistelytaitoa ovat taitavat pelintekijät Blake Wheeler ja Bryan Little kaivanneet kapteeninsa poissaolojen aikana.

Jets ja Ladd ovat tiettävästi neuvotelleet jatkosopimuksesta jo hyvän tovin. Ladd tienaa ensi kaudelta 4,4 miljoonaa dollaria. Hän tulee vaatimaan ja myös saamaan seuraavalla sopimuksellaan enemmän, siitä piti huolen hieno viime kausi, jolloin hän oli joukkueensa tehokkain pistemies 62 tehopisteellään. Samalla mies pelasi myös tehopisteiden valossa uransa parhaan kauden.

Laddin esikunta on jatkosopimuspuheissa mielellään ottanut vertailukohdaksi Los Angeles Kings –kapteeni Dustin Brownin, jonka vuosipalkka on karvan vajaa kuusi miljoonaa. Brown on Stanley Cup –voittaja, mutta on pelannut pisteiden valossa jo pari huonompaa kautta: hän on viimeksi ylittänyt 50 tehopisteen rajan keväällä 2012.

Ladd on dollarinsa ansainnut

Muita Laddin edustajien käyttämiä referenssipelaajia ovat olleet muiden muassa Tampa Bay Lightningin Ryan Callahan, St. Louis Bluesin David Backes ja Carolina Hurricanesin Eric Staal. Kolmikko on kutakuinkin samanikäinen ja on ollut tilastoanalytiikan valossa viime kausina varsin samantasoinen Laddin kanssa. Kolmikon vuosipalkkataso keikkuu viiden ja kahdeksan miljoonan välissä.

Wheeler on Jetsin parhaiten palkattu pelaaja 5,8 miljoonan dollarin vuosituloillaan. Vaikka parhaiten palkatun pelaajan status ei todennäköisesti merkitse Laddille tuon taivaallista, on todennäköistä, että Laddin kipuraja tulee pyörimään ketjukaverin lukemissa.

Andrew Laddin pitkä jatkosopimus toisi Winnipeg Jets –organisaatioon jatkuvuutta. Se antaisi signaalin siitä, että Jets on sitoutunut rakentamaan tulevaisuuden voittajajoukkuetta muutaman vuoden perspektiivillä eikä sitten joskus. Ladd ei ole Jets-varaus, mutta on juurtunut joukkueen kantavaksi voimaksi ja elintärkeäksi kulmapalaseksi Jets-palapelissä. Ei ole epäselvää siitä, kuka Jetsiä kaukalossa johtaa.

Menestyvän NHL-joukkueen rakentaminen ei ole halpaa, mutta Ladd on dollarinsa ansainnut.

» Lähetä palautetta toimitukselle