Mielipide

Joni Pitkänen - tulevaisuuden tukipilari

LIIGA / Kolumni
Juhannuksena vuotuisessa NHL-draftissa varattiin ennätysmäärä suomalaispelaajia. Ensimmäisen kierroksen varauksia oli peräti 5. Yksi heistä oli Philadelphia Flyersin vuorolla 4 varaama Oulun Kärppien puolustaja Joni Pitkänen. Jatkoaika tapasi Pitkäsen lyhyen haastattelun merkeissä kärppäfanien tukikohdassa, Stockmannin Kärppäshopissa.

Huolettoman ja vaatimattoman oloisella Pitkäsellä on aikaa kaikkien kysymyksille. Ensin vuorossa on paikallislehden toimittaja sekä pakolliset valokuvat sekä välissä kirjoitellaan P-Amerikkaan lähetettävien fanipaitojen nimmarit.

Miten kesäharjoittelu on mennyt?

- Treenattu on kovaa. Kaikista kovin vaihe on tällä hetkellä menossa. Vähän aikaa sitten tähystetty polvi alkaa olla täydessä kunnossa ja nyt pystyy täysipainoiseen harjoitteluun. Treenaamme Pirjetän Lassen ja Lotvosen Kimmon kanssa porukalla, Pitkänen kertoo kesäkuulumisia kysyttäessä.

Vaikka Pitkänen on perinteikkään NHL-seuran ensimmäisen kierroksen varaus ja hänen saamisekseen Flyers joutui treidaamaan lahjakkaan Ruslan Fedotenkon ei se hänestä päälle päin näy. Rennosti Joni vastaa kysymykseen siitä, että yllättikö Philadelphian varaus?

- Etukäteen kuului puhetta, että Flyers oli minusta kiinnostunut. Huhuja liikkui kuitenkin niin paljon, ettei niitä kaikkia voinut tietenkään vakavasti ottaa. Draft-aamuna kuulin sitten, että Philadelphia oli myynyt Fedotenkon. Silloin kuvio alkoi selkiytymään, Pitkänen sanoo.

Miten sitten NHL? Joko tänä syksynä?

- Vielä ei ole mitään tietoa. Asiaa mietitään rauhassa. Minulla on elokuun 15. päivään asti päättää lähdenkö vai en. Vielä ei ole edes päätetty lähdenkö training campille. Ratkaisua pitää vielä miettiä agentin kanssa.

Miten Reijo Ruotsalainen vaikutti kehittymiseesi, kun hän liittyi Kärppien valmennustiimiin kesken viime kauden?

- Kyllähän Reksalla oli paljon annettavaa. Urani aikana kaikki valmentajat ovat olleet hyviä. Tottakai tuollaisella kokemuksella on paljon kehittämisideoita nuorelle miehelle, Pitkänen toteaa.

Ensi kauden tavoitteekseen Pitkänen sanoo pyrkivänsä pelaamaan mahdollisimman hyvin. Mutta missä Pitkänen pelaa? Nuoren miehen ratkaisua joudumme odottamaan myöhemmälle syksyyn. Varmaa kuitenkin on, että päätös on tarkkaan mietitty, koska sillä saattaa olla suurikin merkitys kehityksen kannalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle