Mielipide

HPK vaihtoi surmanluodin potentiaaliseen aikapommiin

LIIGA / Kolumni
HPK hankki takalinjoilleen isokokoisen Shane O’Brienin. Kanadalaisessa on paperilla paljon hyvää, mutta taustalta uhkaa nousta synkkiä pilviä.

Kolmas kerta toden sanoo? Paperilla näyttää siltä, että päävalmentaja Antti Pennanen on vihdoin saanut haluamansa. Keväästä asti HPK:hon on etsitty kovaotteista alakerran isäntää.

Keväällä hankittiin Kirill Tulupov, jota silloinen vt. toimitusjohtaja Timo Virtanen kuvaili leikkisästi sanalla surmanluoti. Venäläisen kauden ja kenties koko uran pilasi ikävä nilkkavamma. Seuraavana vaihtoehtona kokeiltiin slovakialaista Richard Stehlíkiä, mutta hänkin sai lähteä.

Joukkueen urheilullisuus ja yhtenäisyys ovat arvoja, joilla luupäisempikin laitetaan ruotuun

Jos avojääpommittaja-Tulupovia kuvailtiin surmanluodiksi, on nyt hankittu Shane O'Brien potentiaalinen aikapommi.

Yli 500 NHL-ottelun veteraanin liike ei meinannut riittää Pohjois-Amerikassa vikkeliä hyökkääjiä vastaan pienessä tilassa. Miten se riittää Suomen lentokentillä? Tähän kun yhdistää vielä yli puolen vuoden pelaamattomuuden, tulee kahden viikon koeaika täyteen todella äkkiä.

Pennanen uskoo kahden viikon riittävän näkemään, onko tuoreesta hankinnasta hyöytyä keväällä.

O'Brien on kerännyt ammattilaisurallaan lähes 2000 jäähyminuuttia ja kärsinyt useita pelikieltoja. Pennanen ei sulata mielivaltaisia rusikointeja, vaan toiveissa on fyysisesti kovaa ja puhtaasti pelaava alakerran isäntä.

Miten kiekko-oppinsa Pohjois-Amerikassa saanut, ja koko uransa samalla kaavalla pelannut puolustaja sopeutuu uuteen kiekkokulttuuriin?

O'Brienin kohdalla on paljon kysymyksiä ja yksi niistä liittyy HPK:n tämän kauden arvoista kenties tärkeimpään.

Puolustaja sai NHL:ssä kyseenalaisen maineen kovana juhlijana. Alkoholin kanssa läträäminen johti aikanaan Vancouverissa väliaikaiseen penkittämiseenkin. Sittemmin O'Brien on tiettävästi parantanut tapansa, mutta ei olisi ensimmäinen kerta kun kotimaamme pikkukaupunkien synkeähkö glamour vie ulkomaalaispelaajan mennessään.

Kahden viikon koeajan lisäksi HPK:lla on myös toinen valttikortti. Joukkueen urheilullisuus ja yhtenäisyys ovat arvoja, joilla luupäisempikin laitetaan ruotuun. Tai sitten Juho Keränen kiikuttaa ulos kopista siinä missä limuautomaatinkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös