CBJ - TBL 2.00
CHI - OTT 3.30
COL - VGK 4.00
LAK - WSH 5.30
SJS - BOS 5.30
Mielipide

Capitalsin riemukasta ja spontaania juhlintaa on mukava seurata

NHL / Kolumni
Washington Capitalsin pelaajat ovat ottaneet kaiken ilon irti seurahistorian ensimmäisestä Stanley Cup -mestaruudesta − ja syystä. Capitalsin spontaania juhlintaa on mukava seurata vierestä ja se antaa positiivisen kuvan koko NHL:stä.

Voittaminen on urheilun suola, ja sitä pitää osata arvostaa.

Washington Capitals voitti viime viikolla seurahistoriansa ensimmäisen Stanley Cup -mestaruuden, eivätkä joukkueen pelaajat ole säästelleet saavutuksen juhlinnassa. Joukkueen kapteeni Aleksandr Ovetškin on johtanut joukkojaan tälläkin osa-alueella, eikä venäläistähden juhlinnassa näy hidastumisen merkkejä, vaikka kannun nostamisesta on kulunut kohta jo viikko. 

Vajaan viikon aikana Stanley Cup on ehtinyt vierailla niin Las Vegasin kasinoilla, Washingtonin yöklubeilla kuin Nationals Parkin lehtereilläkin. Viime yönä Ovetškin ja maalivahti Braden Holtby esittelivät pokaalia Jimmy Fallonin TV-ohjelmassa. 

Kapteenin lisäksi ikimuistoisia juhlinnan hetkiä ovat tarjonneet muun muassa hyökkääjät T.J. Oshie ja Jakub Vrana.

Oshien ja hänen Tim-isänsä kohtaaminen mestaruuden ratkettua oli yksi pudotuspelien hienoimmista hetkistä. Alzheimerin taudista kärsivä Tim pääsi juhlimaan poikansa ensimmäistä Stanley Cup -mestaruutta yhdessä koko perheen kanssa. 

Vrana ja ruotsalaishyökkääjä André Burakovsky juhlivat mestaruutta ottamalla asiaankuuluvat tatuoinnit. 

NBA:n mestaruuden voittanut Golden State Warriors juhli toista peräkkäistä mestaruuttaan varsin pienin elein. Capitalsin riemukas juhlinta tarjosi urheilua seuraaville toisen ääripään. Kyyneleitä, tatuointeja ja suihkulähteissä uimista.

Washington D.C. oli odottanut tätä mestaruutta kauan, ja se näkyi hyvin niin pelaajien kuin fanienkin juhlinnassa. Spontaani juhlinta villitsi koko pääkaupungin, hetken ajan millään muulla ei ollut väliä. 

NHL:lle Capitalsin juhlat ovat olleet täyttää plussaa. Pelaajien juhlinta on huomattu Pohjois-Amerikan valtamedioissa, ja liiga on saanut positiivista huomiota jo useamman viikon ajan. Vegas Golden Knightsin ja Capitalsin väliset finaaliottelut keräsivät valtavan määrän katsojia TV-vastaanottimien ääreen. 

Capitals-valmentaja Barry Trotz muistutti mediaa juomaan vettä useamman kerran pudotuspelien aikana.

− Nesteytys on kaiken A ja O. Muistakaa juoda tarpeeksi. 

Trotzin ohjeet eivät menneet hukkaan. Mestaruusviikonlopun aikana Yhdysvaltain pääkaupungissa kului veden lisäksi myös kunnioitettava määrä muita virvoitusjuomia. Sekä pelaajat että kannattajat osallistuivat kulutukseen. 

Itse mestaruusparaati järjestetään tiistaina Washingtonissa ja juhlaan odotetaan satojatuhansia ihmisiä. 

Antaa poikien juhlia. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös