Mielipide

Brad Marchand sähköistää NHL-kevään

NHL / Kolumni
Pudotuspelien lähestyessä panokset kovenevat, ja tunnetila kasvaa. Boston Bruinsin Brad Marchand on saanut sekä itsensä että joukkuekaverinsa sytytettyä tehokkaaseen vireeseen. “Pieni vihapallo” -lempinimellä tunnettu Marchand saa myös vastustajat raivon partaalle ja luo säpinää kevään peleihin.

Boston Bruinsin tehotilastoissa on usein toistunut sama nimi, Brad Marchand. Terrierimäinen laitahyökkääjä on viiteen viime peliin takonut tehot 6+1. Tämän vuoden puolella Marchand on kerännyt eniten pisteitä koko NHL:ssä.

Tehopisteiden lisäksi 28-vuotiaalta kanadalaiselta on totuttu näkemään muunkinlaisia otteita, kuten kyseenalaisia taklauksia, sääntöjen rajamailla pelaamista ja vastustajan provosoimista.

Vastustajana Marchand on hankala, koska on lähes mahdotonta ennakoida, tarjoileeko hyökkääjä rottailua vai taidokkaan yksilösuorituksen.

viihdearvon kannalta olisi toivottavaa, että Marchand ja Bruins pääsisivät pudotuspeleihin.

Marchand on pelannut tehokkaasti koko kauden, mutta pistetahti on kiihtynyt vuodenvaihteen jälkeen. Kanadalaishyökkääjä on noussut jo maalipörssin jaetulle kärkipaikalle, pistepörssissä sijoitus on jaetulla kakkossijalla.

Erityisesti Patrice Bergeron on herännyt tehoilemaan Marchandin siivellä. Syyskaudella Bergeronin pistesaldo 35 pelissä oli 6+5. Tämän vuoden puolella 31-vuotias keskushyökkääjä on takonut 30 ottelussa tehot 10+24.

Bruins on voittanut seitsemän kymmenestä viime pelistään ja on tällä hetkellä kiinni pudotuspelipaikassa. Vuoden 2011 Stanley Cup -voittaja yrittää kahden kauden tauon jälkeen raivata tiensä takaisin jatkopeleihin.

Marchandin kaltainen pelaaja on ratkaisupeleissä kultaakin kalliimpi. Kokenut hyökkääjä pystyy ratkaisemaan otteluita tehoillaan ja sekoittamaan vastustajan pelin räksyttämisellään tai likaisilla taklauksillaan.

NHL:n viihdearvon kannalta olisi toivottavaa, että Marchand ja Bruins pääsisivät pudotuspeleihin. "Pieni vihapallo" tekee NHL-ottelusta huomattavasti mielenkiintoisemman − joko sääntöjä venyttävillä tempuillaan tai karkaamalla toistuvasti läpiajoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös