Mielipide

Armialla mahdollisuus tehdä ”Teräväiset” – Canadiensissa Jetsiä todennäköisemmin tarjolla paikka kärkiketjuista

NHL / Kolumni
Winnipeg Jets kauppasi Joel Armian Montreal Canadiensiin yhdessä maalivahti Steve Masonin kanssa tehdäkseen tilaa palkkakattoonsa. Siirto avaa jo NHL-paikan varmistaneelle suomalaishyökkääjälle mahdollisuuden vallata pelipaikka hyökkäävistä ketjuista.

Joel Armia muistetaan Ässistä taitavana kiekonkäsittelijänä ja vaarallisena maalintekijänä. NHL-pelipaikan isokokoinen hyökkääjä on kuitenkin saanut vain rikkovassa roolissa. Porilaisen ykköskierroksella varanneessa Buffalo Sabresissa ei NHL-pelejä kertynyt kuin yksi.

Winnipeg Jetsissä Armia ei ole mahtunut kahteen ensimmäiseen ketjuun, mutta on puolustavassakin roolissa väläytellyt kiekollista taitoaan.

Jets kauppasi Armian ja maalivahti Steve Masonin Montreal Canadiensiin saadakseen tilaa palkkakattoon Paul Stastnyn kanssa käytäviä sopimusneuvotteluja varten. Canadiensissa Armialla on Jetsiä paremmat mahdollisuudet päästä pelaamaan aiempaa hyökkäävämmässä roolissa.

Canadiensissa Armialla on mahdollisuus hyödyntää koko potentiaalinsa. Se edellyttää oikeita ratkaisuja ensin Canadiens-valmennukselta ja sitten Armialta itseltään.

Tilanteessa on paljon samaa kuin toisen suomalaishyökkääjän, Teuvo Teräväisen kohdalla. Teräväinen kaupattiin kaksi vuotta sitten Chicago Blackhawksista Carolina Hurricanesiin yhdessä kovapalkkaisen hyökkääjän Bryan Bickellin kanssa, koska Blackhawks tarvitsi palkkakattoonsa tilaa sopimusneuvotteluja varten.

Teräväinen sai Hurricanesissa aiempaa isomman roolin ja on pelannut kaksi uransa parasta kautta. Armialla on potentiaalia tehdä samanlainen tasonnosto.

Rikkovassa roolissa syntyi viime kaudella 12 maalia ja yhteensä 29 tehopistettä. Isommalla vastuulla 20-25 maalia ja 40-50 tehopistettä voisi olla realistinen tavoite.

Canadiens on kolmen viime kauden aikana jäänyt kahdesti pudotuspelien ulkopuolelle, ja joukkue on tehnyt kyseenalaisia pelaajakauppoja viime vuosina. Tällä hetkellä Canadiens yrittää kaupitella Max Paciorettya ja hankkia nykyistä laadukkaamman keskushyökkääjän.

Armian kaltaiselle hyökkäyspään taiturille on Canadiensissa ilmiselvä tilaus, sillä joukkue teki viime kaudella kolmanneksi vähiten maaleja.

25-vuotiaalla hyökkääjällä on enemmän tarjottavaa NHL-kiekolle kuin alempien ketjujen rikkova rooli. Kaksi viime kautta Jetsissä ovat opettaneet Armialle nöyrää asennetta ja puolustusosaamista. Hyökkäyspelin osaaminen oikealta laukovalla hyökkääjällä on olemassa ennestään.

Canadiensissa Armialla on mahdollisuus tehdä ”Teräväiset” ja hyödyntää koko potentiaalinsa. Se edellyttää oikeita ratkaisuja ensin Canadiens-valmennukselta ja sitten Armialta itseltään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös