Mielipide

”Världens näst bästa Karlsson” − Golden Knights sai Blue Jacketsista kultakimpaleen

NHL / Kolumni
William Karlsson jäi Anaheim Ducksissa ja Columbus Blue Jacketsissa pieneen rooliin, mutta siirtyminen laajennusjoukkue Vegas Golden Knightsiin mahdollisti läpimurron. Vähemmän tunnettu Karlsson on hurjassa vireessä ja joukkueensa toiseksi paras pistemies sekä maalintekijä.

Ruotsalainen supertähti Erik Karlsson on kaikille jääkiekkoa seuraaville tuttu. Vegas Golden Knightsin William Karlsson on toistaiseksi tuntemattomampi, mutta 24-vuotias ruotsalaissentteri nostaa tehokkailla esityksillään itseään valokeilaan.

Neljättä NHL-kauttaan pelaava Karlsson on marraskuun otannalla tehokkain ruotsalaispelaaja ja koko kausi huomioidenkin ruotsalaisten pistepörssissä neljäntenä. Viidessä viime pelissä Karlsson on kerännyt tehot 6+2, kyseisissä peleissä kahdesta voittomaalikin syntyi ruotsalaishyökkääjän lavasta.

Maisemanvaihto on selvästi tehnyt Karlssonille hyvää, eikä joukkueen hyöty ole edes rajoittunut pelkkiin tehoihin.

Aiemmilla NHL-kausillaan Anaheim Ducksin ja Columbus Blue Jacketsin riveissä Karlsson on jäänyt pieneen rooliin, ja tehotkin ovat jääneet vähiin. Golden Knightsissa rooli on kasvanut merkittävästi, ja yhden kauden maaliennätyskin rikkoutui jo 20 pelin jälkeen. Piste-ennätyskin on enää seitsemän pisteen päässä.

Golden Knights sai Karlssonin lisäksi Blue Jacketsilta kaksi varausoikeutta − joista toisen kauppaamalla eteenpäin joukkue sai aikaisemman vuoron viime kesän varaustilaisuuteen ja valitsi Nick Suzukin − sekä lupautui ottamaan kantaakseen pitkäaikaistoipilas David Clarksonin sopimuksen vielä kolmeksi kaudeksi.

Blue Jackets halusi kaupoilla varmistaa Josh Andersonin säilymisen kokoonpanossa. Otanta on pieni, mutta Karlssonin tasonnosto on ollut häikäisevä, joten ainakin toistaiseksi Golden Knightsin voi julistaa voittajaksi.

Tehoillaan 10+8 Karlsson on Golden Knightsin toiseksi paras pistemies ja maalintekijä. Ruotsalaissentteri on pelannut paljon Florida Panthersista hankittujen Reilly Smithin ja Jonathan Marchessaultin välissä. Varsinkin Smith on pelannut selvästi viime kautta tehokkaammin.

Karlsson on kerännyt valtaosan tehoistaan tasakentällisin, mutta on myös Golden Knightsin tehokkaimpia ylivoimapelaajia. 24-vuotias ruotsalainen onkin saanut Golden Knights -hyökkääjistä eniten ylivoimavastuuta.

Maisemanvaihto on selvästi tehnyt Karlssonille hyvää, eikä joukkueen hyöty ole edes rajoittunut pelkkiin tehoihin.

Golden Knights on nimittäin pystynyt Karlssonin ollessa jäällä luomaan huomattavasti enemmän laukauksia vaaralliselta maalintekosektorilta. Myös puolustuspäässä Karlssonilla on ollut merkittävä rooli. Vastustaja on päässyt selvästi vähemmän laukomaan parhailta tonteilta, kun luotettavana kahden suunnan sentterinä tunnettu ruotsalainen on ollut jäällä.

Karlssonin nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen, ja näillä näytöillä miljoonan dollarin vuosipalkkaan on luvassa massiivinen korotus. Nykytahdilla nuori ruotsalainen on pelaamassa yli 70 tehopisteen runkosarjan ja nostamassa Karlsson-nimen kaksinkertaisesti NHL:n huipulle.

Erik Karlsson ehti jo ansaita itselleen tunnetun lempinimen "världens bästa Karlsson", mutta "världens näst bästa Karlsson" ei ole William Karlssonin kohdalla yhtään vähättelevä tai aliarvioiva.

Juttua muokattu 24.11.2017 klo 15.53: Korjattu otsikosta ja tekstistä ruotsinkielinen toiseksi paras -ilmaisu kieliopin mukaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle