Jokerit tyly vieras Podolskissa – Joni Ortiolla karmiva ilta

KHL / Raportti
Jokerit juhli Podolskissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden kauden avausottelusta alkanut pisteputki jatkui perjantai-iltana Vitjaz Podoskin vieraana, kun helsinkiläisryhmä otti vakuuttavan 1-4-vierasvoiton. Erinomaisesti kautensa aloittanut narripakka oli tyly ja tehokas, mutta sai apua myös kotijoukkueen maalivahti Joni Ortiolta.

Jokereiden kauden ensimmäisen vieraskiertueen viimeinen ottelu pelattiin Podolskissa Moskovan lähistöllä. Jokerit on ollut Podolskissa aiemmin voittoisa vieras, sillä suomalaisjoukkue oli voittanut kaikki neljä edellistä kohtaamista Vitjazin kotikaukalossa.

Jokereiden taika piti myös remontoidussa Vitjazin kotiaskissa, kun jokeriryhmä oli murhaavan tehokas. Hyökkäyspäässä vierasjoukkue oli tyly ja kliininen, ja kun samaan aikaan Vitjaz tuhlaamalla tuhlasi omat paikkansa kirjattiin Jokereiden voitto lukemin 1-4.

Erinomaisen hyvin liikkuneella Jokereilla oli ottelussa paikoin tuttuja ongelmia, sillä narripaidat kärsivät useista helpoista kiekon menetyksistä omalla alueellaan. Jokerimaalilla Ryan Zapolski pelasti kuitenkin vierasjoukkueen ahdingosta useita kertoja.

- Vastustaja saa paljon paikkoja ja puolustuspeliä on parannettava. Pelissä on paljon energiaa ja tunnetta, jokeripuolustaja Tommi Kivistö kertoi toisen erän jälkeen Viasatin haastattelussa.

Tehokkuuden lisäksi Jokereiden kauden viidennen voiton takeena oli hyvin liikkunut koko viisikon ohjauspeli, jota vierailijat käyttivät paljon varsinkin ottelun kolmannessa erässä.

Jokerit oli tehokas oikeilla hetkillä

Narripaitojen ottelu alkoi erinomaisesti, sillä Brian O´Neill avasi maalihanat alle kahden minuutin pelaamisen jälkeen. Kotijoukkueen maalilla Joni Ortio jätti tilanteesta etukulman täysin auki, ja O´Neill sai rauhassa nostaa kiekon maaliin ja Jokerit johtoon.

Kotijoukkue oli lähellä tasoitusta avauserän päätöshetkillä, mutta Liiga-kaukaloista tuttu Borna Rendulic tuhri avopaikan takatolpalta. Hetkeä myöhemmin Jokerit kiitti ja siirtyi 0-2-johtoon ylivoimalla. Sami Lepistölle merkatussa maalissa vahvaa maskia teki Geoff Platt.

Toisessa erän alussa Jokerit lisäsi johtoaan, kun Marko Anttila onnistui rannelaukauksellaan. Varsinkin vierailijoiden kolmas maali voidaan huoletta merkitä Vitjaz-veskari Ortion piikkiin.

Avauserän tapaan Jokerit onnistui myös kakkoserän loppuhetkillä, kun Oliver Lauridsen ampui viivalta kiekon maaliin ja Jokerit ratkaisevaan 0-4-johtoon.

Vitjaz vaihtoi Ortion pois maalilta kolmanteen erään, mutta ratkaisu ei kotijoukkuetta enää pelastanut. Kolmannessa erässä Jokerit pelasi viisasta ohjauspeliä, johon Vitjaz ei mitään lääkkeitä. Lohtua kuitenkin toi slovakkihyökkääjä Marek Hrivik, joka kavensi ottelun loppulukemiin 1-4 kolmannen erän puolivälissä.

Voitollaan Jokerit otti entistä tukevamman otteen KHL:n läntisen konferenssi ykköspaikasta. Joukkue pelaa seuraavan kerran maanantaina, kun Traktor Tsheljabinsk saapuu Helsinkiin.