Jokerit haki pisteet Vitjazilta, Kozun onnistui viimein

KHL / Raportti
Brandon Kozun viimeisteli Jokereiden kolmannen osuman.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokereiden ja Vitjat Podolsk väänsivät sunnuntaina varsin passiivisen taiston, jonka vieraat lopulta veivät lukemin 1-3. Helsinkiläisille ilonaihetta tarjosi kärkihyökkäjä Brandon Kozunin onnistuminen.

Jokerit sai otteluun loistavan lähdön, kun parin minuutin pelin jälkeen Topi Jaakola ampui viivasta etukulmaan. Petteri Wirtanen teki tilanteessa loistavan maskin Igon Saprikin eteen.

Vieraat saivat pelata ottelussa runsaasti ylivoimaa, mutta usein pakkopeli meni siirtelyksi. Esimerkiksi kahdeksen ottelua ilman maaleja tahkonnut Brandon Kozun säästeli kutiaan liian paljon.

Paras tilaisuus Jokereilla siunaantui, kun Igor Golovkov hölmöili itsensä suihkuun huitomisesta. Viiden minuutin ylivoima, jossa mukana oli myös liki kaksi minuutti kahden miehen ylivoimaa, ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Ylivoimien aikana peli passivoitui, eikä kumpikaan joukkue esittänyt hyökkäyspelin hienouksia. Isännät eivät yrittäneet paineistaa ja Jokerit tyytyi vierasjoukkueena jäädyttämään peliä.

Vitjaz nousi mukaan taistoon heti toisen erän alussa, kun kapteeni Vjatšeslav Soloduhin ohjasi komeasti pelin tasoihin. Jokerit kuittasi erän puolivälissä, kun hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi Pekka Jormakka napautti kiekon etukulmaan.

Päätöserän alussa Pascal Pelletier nousi laidasta ja antoi maalille oivan syötön, josta viimeksi aivan joulukuun alussa osunut ja viimeiseen kymmeneen peliin kaksi tehopistettä kerännyt Kozun onnistui viimein maalinteossa.

Pelin loppupuolella Jokereiden paketti levisi hieman ja isännät saivat pari oivaa maalipaikkaa. Koko kauden Vitjazin ongelmana ollut tehottomuus vaivasi kuitenkin jälleen. Myös jokerivahti Riku Helenius otti pari tärkeää torjuntaa ja takasi täten joukkueelleen täydet sarjapisteet.